Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 11. 2015,
22.51

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Dejan Varl Fabian Dahlem HDD Olimpija HDD Sij Acroni Jesenice finale

Ponedeljek, 30. 11. 2015, 22.51

6 let, 7 mesecev

Varl: Na nas ni pritiska, smo sproščeni, Dahlem: Lahko bi bilo zelo izenačeno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Za premierno lovoriko Pokala Slovenije se bodo v torek udarile Jesenice in Olimpija. Trener železarjev vlogo favorita pripisuje zmajem, a se ne predaja, ljubljanski strateg pa meni, da bo tesno.

Pa je tu. Čeprav s skoraj mesečno zamudo – po prvotnih načrtih Hokejske zveze Slovenije bi moral biti finale že 8. novembra, a so tekmovanje iz različnih razlogov prestavljali –, bomo vendarle dobili prvega zmagovalca pokala v samostojni Sloveniji. Zgodovinski finale so si zagotovili večni rivali Olimpija in državni prvaki Jeseničani, ki po besedah trenerja v domači dvorani pričakujejo hokejski praznik. Že res, da položaj nobenega društva ni cvetoč, a navijačem takšni obračuni močno manjkajo, zato na Gorenjskem upajo, da bo dvorana ob 19.15 polna ljubiteljev hokeja.

Poškodbe so se sestavni del, "Terla" na pomoč predvsem mlajšim

Obe moštvi se ukvarjata s poškodbami. Železarji bodo močno pogrešali kapetana Miho Brusa, ki ima zlomljeno čeljust in bo po prvih ocenah kluba odsoten vsaj mesec dni in pol. Vrzel v napadu je nastala tudi s poškodbo rame Davida Sefiča, prav tako ne more pomagati Urban Sodja, ki se mu težave gležnja vlečejo že dlje časa. Državni prvaki pa pogrešajo še mladega vratarja Žana Usa, ki si je koleno poškodoval med zadnjo reprezentančno akcijo do 20 let in je izgubljen tudi za prihajajoče svetovno prvenstvo.

Vodstvo gorenjskega kluba je zato aktiviralo pomočnika trenerja Anžeta Terlikarja, da se je s trenerske klopi preselil na ledeno ploskev, kjer bo v napadu vztrajal kar nekaj časa. Dejan Varl bo tako sam poveljeval svoji četi, v prihodnjih dneh pa naj bi razrešili tudi vprašanje njegovega pomočnika.

"V športu je pač tako, da pridejo poškodbe in bolezni. Fantom zaupam, verjamem v njih in v to, da lahko presenetimo. Bomo kar trd oreh," nam je dan pred tekmo dejal glavni strateg Jesenic, ki računa, da bo Terla prinesel prepotrebne izkušnje: "V kakšnih ključnih elementih nam malo manjka izkušenih igralcev, ki bi morda znali umiriti ali poživiti igro, zato je s svojo prisotnostjo, s svojimi nasveti na ledu dobrodošel za našo ekipo. Predvsem za marsikaterega mlajšega igralca."

"Olimpija je favorit, a na nas ni nobenega pritiska"

Papirnati favorit je Olimpija, a bila je tudi aprila na finalu državnega prvenstva, ko so Jeseničani znali izkoristiti vse njene težave in kaznovali njeno nezainteresiranost. Prav to, da bi zmaji obračun vzeli z levo roko, bi bil lahko plus za rdeče.

"Morda je to majhna psihološka prednost za nas, a Olimpija je v tem trenutku favorit. Mi nimamo kaj izgubiti. Na nas ni nobenega pritiska, fantje lahko igrajo sproščeno. V tem vidim našo največjo prednost," še pravi Varl, ki pozdravlja idejo krovne hokejske organizacije o pokalu, in dodaja: "Želel bi predvsem to, da se sprostijo, da na ledu pokažejo, kar znajo. Mislim, da lahko s tem pride pozitiven rezultat."

Če se zmajem zalomi …

V zeleno-belem taboru tudi letošnja sezona ni prinesla novosti – predčasni odhodi so se že zgodili, izplačila pričakovano zamujajo, konkurenčnosti v ligi EBEL ni. Tu so še poškodbe – nazadnje nista mogla pomagati prvi strelec Andrej Hebar, ki je v petek izrazil upanje, da bo za pokal vendarle kolikor toliko pripravljen, in Matej Hočevar, s poškodbo pa se ukvarja tudi večji del sezone drugi vratar Tomaž Trelc. Olimpija, ki jo je na zadnjih tekmah pestila kronična neučinkovitost, je na preizkušnjo pripeljala nizozemskega napadalca Narda Nagtzaama, ki bi lahko pomagal že zvečer, ko bo pod veliko večjim pritiskom od železarjev.

"Motivacija ne bo nikakršna težava. Prav vsak v naši ekipi si vsak trenutek želi premagati Jesenice. Trenutno igramo veliko več tekem kot oni. Imajo dobro, zelo dobro ekipo. Mislim, da bi bila lahko tekma zelo izenačena. Pripravljeni bomo na boj. Seveda želimo osvojiti pokalni naslov. Morali bomo biti disciplinirani," je previden ljubljanski trener Fabian Dahlem, ki si v Podmežakli nikakor ne želi še enkrat na led. Če bi Ljubljančanom spodrsnilo še drugič letos, "zabetoniranost" nemškega stratega na trenerskem stolčku ne bi smela biti več tako samoumevna.

Obračun v gorenjskem hokejskem hramu se bo začel ob 19.15.

Ne spreglejte