Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 2. 2022,
18.09

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

HDD Jesenice HK Olimpija

Ponedeljek, 7. 2. 2022, 18.09

2 leti, 4 mesece

V torek ob 18. uri povratna polfinala tekma DP med večnima tekmecema

Rdeče-zelena bitka za finale: Olimpija v prednosti, Jeseničani upajo na preobrat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
HDD Jesenice HK Olimpija polfinale DP | Olimpija bo na torkovi polfinalni tekmi državnega prvenstva branila prednost treh zadetkov. | Foto Grega Valančič/Sportida

Olimpija bo na torkovi polfinalni tekmi državnega prvenstva branila prednost treh zadetkov.

Foto: Grega Valančič/Sportida

V torek se bo končal prvi polfinale domačega tekmovanja v hokeju. Dvoboj med Jeseničani in Ljubljančani je pravzaprav že nekakšen finale pred finalom, saj v tej sezoni enega od velikih tekmecev na slovenski sceni ne bo v finalu. Na prvi tekmi so s 3:0 zmagali ljubljanski hokejisti.

HDD Sij Acroni Jesenice HK Olimpija polfinale DP
Sportal Prvi polčas pripadel Ljubljančanom

V tej sezoni imajo pri Hokejski zvezi Slovenije precej težav z izvedbo končnice. Prestavljali in odpovedovali so že tekme četrtfinala, v torek pa se bo končal šele prvi del polfinala, medtem ko drugega ekipi Slavije Junior in Triglava še nista niti začeli, po novem je prvi dvoboj predviden za 23. februar.

Po nastopih v rednem delu in razvrstitvi ekip v DP je bilo jasno, da v tej sezoni ne bo tradicionalnega obračuna obeh najmočnejših slovenskih hokejskih zasedb v velikem finalu. Jeseničani so v rednem delu svojo nalogo opravili po pričakovanjih in končali na prvem mestu, Ljubljančani, ki so večinoma na tekme pošiljali pomlajeno zasedbo, pa so bili šele četrti. Po sistemu tekmovanja 1-8, 2-7 ... sta se tako po preskočenih četrtfinalnih ovirah stara rivala znašla v paru že v polfinalu.

HDD Sij Acroni Jesenice HK Olimpija polfinale DP Oscar Fröberg Žiga Pance
Sportal Olimpija in Jesenice začela s polfinalom, Slavija in Kranj še ne bosta

Olimpija brani prednost treh golov Vse tri tekme v državnem prvenstvu so se končale s 3:0. Dvakrat so zmagali zmaji, enkrat železarji. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Vse tri tekme v državnem prvenstvu so se končale s 3:0. Dvakrat so zmagali zmaji, enkrat železarji. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

HZS je določila, da bo polfinale potekal po sistemu boljši z dveh tekem. Pred desetimi dnevi so v Podmežakli slavili hokejisti HK SŽ Olimpija s 3:0, kar pomeni, da si lahko v domačem Tivoliju privoščijo tudi poraz z dvema zadetkoma, pa bodo še vedno v finalu. Če bodo za tri gole zmagali železarji (ne velja pravilo več golov v gosteh), pa bosta ekipi igrali podaljšek. Zmaga z več kot tremi goli razlike v finale vodi branilce naslova.

To sicer ni bil prvi medsebojni obračun v sezoni. Že pred končnico sta ekipi odigrali dve tekmi v rednem delu DP in na ti so Ljubljančani, v tej sezoni prvič člani najmočnejše regionalne lige ICEHL, prišli s prvo postavo. Na prvi tekmi oktobra v Podmežakli so domači igralci HDD Sij Acroni Jesenice, ki tudi v tej sezoni ostajajo v alpski ligi, presenetili favorizirane tekmece in zmagali prepričljivo s 3:0. Mesec dni pozneje je bil izid v dvorani Tivoli enak, le da so zmagali zeleno-beli.

Obe ekipi vstopata s popotnico poraza

Ogrevanje pred torkovim derbijem se za nobeno od ekip ni najbolje izteklo.  | Foto: Grega Valančič/Sportida Ogrevanje pred torkovim derbijem se za nobeno od ekip ni najbolje izteklo. Foto: Grega Valančič/Sportida Ogrevanje pred torkovim derbijem se za nobeno od ekip ni najbolje izteklo. Jeseničani, državni prvaki iz zadnje sezone, so namreč po skoraj brezhibnem rednem delu alpske lige v drugem delu, v katerem igra šest najboljših moštev, na štirih dvobojih doživeli že dva poraza, zadnjega v soboto v Lustenauu s 4:5.

HK SŽ Olimpija, ki je dolgo veljal za prijetno presenečenje lige ICEHL in bil na prvem mestu skoraj dva meseca, pa je že nekaj čas v krizi, iz katere se nikakor ne more izkopati, tako da je zdrsnil na sedmo mesto. Zadnjo zmago so zmaji dosegli konec januarja nad Pustertalom s 3:0, potem pa izgubili z Beljakom in dvakrat s Fehervarjem.

Derbi v dvorani Tivoli se bo v torek začel ob 18. uri.

VSV Beljak Fehervar
Sportal Olimpija čaka domač derbi, Beljačani premagali še Albo
HDD Jesenice HK Olimpija polfinale DP Sašo Rajsar
Sportal Jeseničani brez točk na Predarlskem
Ne spreglejte