Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 9. 2015,
12.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

HDD Olimpija Black Wings Linz liga EBEL

Petek, 25. 9. 2015, 12.30

8 let

V Tivoli prihaja moštvo, ki mu letos ob petkih ne gre

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Olimpija bo po nedeljski domači zmagi nad Dunajem gostila še enega nasprotnika, ki vselej spada v ožji krog favoritov za naslov, Linz. "Ne bomo se prikazali z belo zastavo," pravijo zmaji.

Hokejistom ljubljanskega kluba je prva zmaga sezone vlila še nekaj prepotrebne samozavesti, Dunaja pač ne premagaš vsak dan. A ne le z zmago, zeleno-beli so zadovoljni tudi z igro, s katero so bili sploh na zadnjih dveh tekmah konkurenčni nasprotnikom. Obramba je delovala dobro že na prvih dveh srečanjih sezone, na drugih dveh se je odprlo še v napadu in zmaji so v petek in nedeljo zadeli kar osemkrat.

Na to, kako učinkoviti bodo zvečer, ko bo v Tivoliju gostovalo moštvo s trenutno drugim najbolj zanesljivim vratarjem lige Michaelom Ouzasom (na štirih tekmah 95,4-odstotno zanesljiv), bo treba še počakati, a Ljubljančani, ki imajo prav tako razpoloženega čuvaja mreže Oliviera Roya, napovedujejo hud boj.

"Še en težak nasprotnik. Morali bomo igrati kot v nedeljo, ko smo premagali Dunaj. Morali se bomo boriti vso tekmo in preprosto verjeti vase. Če bomo naredili to, potem se nimamo česa bati," razmišlja branilec Boštjan Groznik, strelec dveh nedeljskih zadetkov Andrej Hebar pa dodaja: "Vemo, kakšno ekipo in proračun ima Linz. Zavedamo se kakovosti njegovih igralcev, ampak to bo nova tekma, novih 60 minut. Tako kot mi so iz mesa in krvi. Naj pridejo in nas poskušajo premagati, mi se vsekakor ne bomo prikazali z belo zastavo."

Petkov post prekiniti v Ljubljani

Linz, ki je zadnje tri sezone obstal v polfinalu, je bil v tej sezoni na štirih tekmah polovično uspešen. Zanimivo je, da je oba poraza doživel ob petkih in da na ta dan črna krila v tej sezoni sploh še niso zadela (z Znojmom so izgubili z 0:4, z Gradcem z 0:1).

Varovanci Roba Dauma želijo petkov post prekiniti v Ljubljani, mladi napadalec Marius Göhringer recept vidi v kompaktni igri skozi vso tekmo. Verjame, da lahko le na ta način osvojijo tri točke.

Olimpija je klub iz Gornje Avstrije na zadnjih 13 obračunih premagala le dvakrat – uspešna je bila na zadnjem medsebojnem obračunu (5:3), ko je med ljubljanskima vratnicama blestel Tomaž Trelc.

Ne spreglejte