Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 4. 2013,
12.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Toni Tišlar Ivo Jan

Petek, 26. 4. 2013, 12.13

8 let

V prvi vrsti dober človek in gonilni člen ekipe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Novica o smrti slovenskega hokejista Elvisa Bešlagića je pretresla ljubitelje hokeja. Prijatelji in nekdanji soigralci ga opisujejo kot dobrega človeka, velikega prijatelja in zagnanega borca.

Elvisa Bešlagića, ki je zadnjih trinajst let preživel v Nemčiji, kjer si je ustvaril življenje, prijatelji in nekdanji soigralci opisujejo kot pozitivnega človeka. V prvi vrsti je bil odličen prijatelj, na ledenih ploskvah pa neustavljivi borec, ki je ekipo tudi v slabih trenutkih znal motivirati in jo gnal k boljšim rezultatom. V dresu slovenske reprezentance je zaigral na osmih svetovnih prvenstvih, tudi na dveh prvenstvih elitne divizije, sedem sezon je njegovo srce pripadalo Jesenicam, dve sezoni je preživel pri Olimpiji, še dodatnih trinajst pa v nemških klubih – vse od druge pa do pete lige.

"Elvis je bil zelo dober 'dečko'. Vedno je bil vesel in pozitiven, dobro voljo je vzpostavil povsod, kamor je prišel. Ne glede na to, ali smo imeli trening ali tekmo. Res tragično, saj se ga spominjam kot fanta, polnega življenja. Kot gonilnega člena. Tudi če ekipi ni šlo najbolje, je bil on tisti, ki je 'poganjal' in spodbujal soigralce," se branilca, s katerim sta kar nekaj let preživela skupaj pri "železarjih", spominja Toni Tišlar. Zelo živi pa so Tišlarjevi spomini na leto 2002, ko je Slovenija sploh prvič nastopila na svetovnem prvenstvu elitne divizije na Švedskem: "Tako zame kot zanj in za vse druge je bil to verjetno vrhunec kariere. V živo se ga spomnim, kako se je veselil nastopanja v eliti in nato še obstanka v njej. Resnično je bil pozitiven v vseh trenutkih."

Nepopustljiv hokejist, prijatelj, vzor mladim

"V prvi vrsti je bil zelo dober človek. To je bila njegova najboljša lastnost," so prve besede Iva Jana, ki težko verjame, da prijatelja ni več med nami. "Z Elvisom sva se poznala že veliko pred tem, ko sva igrala pri Olimpiji in ko sva skupaj prišla v Ljubljano. Zelo veliko lepih spominov nas povezuje. Tudi ko nisva bila več soigralca, ko je bil on spet na Jesenicah, smo se redno dobivali in se poveselili na kakšni zabavi," se spominja Jan, ki tako kot Tišlar Bešlagića opisuje kot zagnanega hokejista: "Kot hokejist je bil vedno nepopustljiv, vedno je dal vse od sebe. Na to kaže tudi njegova kariera, ki je bila zelo bogata." Elvis Bešlagić Reese (nemška oblika priimka) je v svoji karieri odigral kar 984 tekem, na katerih je vpisal 642 točk, v dresu Olimpije se je veselil dveh naslovov državnih prvakov, v dresu Jesenic pa štirih. Družbo v železarskem mestu pri osvajanju lovorik mu je delal prijatelj iz otroških dni Dejan Varl. "Težko je, vse skupaj nas je presenetilo. Ohranili ga bomo v res lepem spominu, tako kot prijatelja kot hokejista. Skupaj smo namreč odraščali, se vsak dan družili, naredili prve hokejske korake ... Res je bil odličen prijatelj, na katerega si se vedno lahko zanesel. Na ledu je bil vedno velik borec, nikoli se ni predajal. S svojim pristopom je bil vzgled mladim," pa spomine na prijatelja, čigar kariera je bila resnično bogata, opiše Varl.

Ne spreglejte