Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 11. 2015,
21.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

HDD Olimpija Bolzano liga EBEL

Petek, 20. 11. 2015, 21.56

8 let

V dvanajstem poskusu se je vendarle izšlo, zmaji premagali Bolzano

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti Olimpije so v tekmi 22. kroga lige Ebel premagali Bolzano z 1:0 (0:0, 1:0, 0:0).

Ljubljanski hokejisti so na zadnji tekmi priredili preobrat v zadnjem trenutku in z goloma v pol minute rednega dela in podaljška še prišli do zmage proti Dornbirnu. Danes jih je čakala podobno težka naloga s še eno ekipo zgornjega dela lestvice, v Tivoli je prišel Bolzano, razplet pa je bil podobno razburljiv: po trdem boju so zmaji slavili z nogometnih 1:0 in s sploh prvo medsebojno zmago prekinili niz 11 tekem brez zmage proti tej ekipi v ligi Ebel.

Scholzev zadetek so sodniki razveljavili Začetek je pripadel gostom, domačim pa spet ni uspelo izkoristiti "power-playa". Bolje so se odrezali pri branjenju z igralcem manj, ko so zdržali dve zaporedni izključitvi. Nekaj več dela je imel v tem delu domači vratar Oliver Roy, toda po plošček v mrežo je prvi moral gostujoči Jaroslav Hübl.

V 19. minuti je namreč s silovitim strelom od daleč Fabian Scholz le dosegel gol z igralcem več, toda veselje zmajev ni bilo dolgo. Sodniki so namreč odšli pogledat posnetek, zadetek pa razveljavili, ker naj bi pred vratarjem nekdo od domačih preusmeril plošček z visoko dvignjeno palico.

Roy reševal domače Jezni zmaji so v nadaljevanju močno pritisnili, a dolgo ni bilo pravega učinka. Večina dogajanja se je sicer strnila okrog vrat Hübla, toda akcije niso prinesle želenega. Še najbližje zadetku je bil, spet ob igralcu več, Stefan Chaput, ki pa povsem osamljen pred golom ni znal premagati vratarja. Na polovici tekme so oživeli tudi gostje in Roy je trikrat z odličnimi obrambami preprečil vodstvo Bolzana.

V 36. minuti pa so si končano oddahnili tudi domači navijači. Nova številčna prednost (skupno so imeli zmaji v tem delu kar štiri) je prinesla natančno podajo Rolanda Kaspitza in še natančnejši strel Anžeta Ropreta za zasluženih 1:0. Minimalno vodstvo bi lahko domači še nadgradili, vendar jim nato 44 sekund igre 5-3 ni uspelo spremeniti v še kakšen zadetek.

Obramba Olimpije zdržala silovit pritisk Gostje so v zadnji tretjini pričakovano silovito pritisnili. A domača obramba je zdržala vse nalete, enkrat pa je vratarju ob močnem strelu Alexandra Eggerja pomagala še prečka. Ljubljančani pa so ob branjenju minimalne prednosti prežali na protinapade.

Pripravili so si nekaj polpriložnosti, toda v zadnjih minutah so bili povsem stisnjeni pred svoj gol. Klonili pa niso, niti takrat, ko so gostje že minuti in pol pred kocem potegnili iz vrat Hübla, tako da so se lahko z najzvestejšimi privrženci veselili zmage ter prvih dveh zaporednih uspešnih tekem v sezoni.

V naslednjem krogu se bodo zmaji podali na gostovanje k vodilni ekipi iz Linza.

Ne spreglejte