Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 9. 2013,
14.22

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

HDD Olimpija

Ponedeljek, 16. 9. 2013, 14.22

7 let, 12 mesecev

Uvod se jim ni posrečil, a gledajo naprej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
S tekmovanjem v ligi EBEL so začeli tudi hokejisti HDD Olimpije, ki pa so se z obeh gostovanj vrnili s sklonjenimi glavami in bodo na prvo točko morali počakati vsaj do petka, ko znova gostujejo.

Zaradi tekem evropskega košarkarskega prvenstva so bili Zmaji prisiljeni, da se v domači Tivoli odpravijo nekoliko pozneje, hkrati pa so zaradi tega tekmovanje v ligi EBEL začeli teden pozneje kot preostali tekmeci. Za začetek sta jih čakali dve gostovanji, v petek v Innsbrucku, dan zatem pa še v Dornbirnu. Ne glede na gostovanji sta bila tekmeca za začetek kar primerna, saj sta v zadnji sezoni, podobno kot Olimpija, ostali brez končnice.

A izbranci Bojana Zajca so na obeh tekmah morali priznati premoč. Najprej so bili "morski psi" boljši s 4:2, nato pa še "buldogi" s 4:0. "Tekmovanje v ligi EBEL se ni začelo ravno po naših željah, saj smo želeli zmagati vsaj na eni tekmi. Predvsem smo si želeli zmage na prvi tekmi, saj bi bilo tako brez dvoma veliko lažje na drugi. Na žalost se nam ni izšlo. Na prvi tekmi smo delali nepotrebne prekrške, zaradi nezbranosti pa smo proti koncu prejeli dva zadetka. Nato sem nam ni več uspelo vrniti v igro. Na drugi tekmi je bilo storjenih ogromno prekrškov, bilo je tudi nekaj pretepov, nasprotnik je igralca več bolje izkoristil in zmagal. Ne glede na končni izid bi se lahko končalo drugače, predvsem če bi mi v prvi tretjini dosegli dva gola," se je na prva obračuna ozrl Ken Ograjenšek, ki za poraz ne vidi izgovora niti v dejstvu, da so se s soigralci v Innsbruck odpravili na dan tekme: "To ne sme biti izgovor za poraz oziroma slabšo igro. Seveda je prisotno nekaj utrujenosti po dolgem potovanju, vendar to ne sme biti izgovor. Utrujenost je bila tudi prisotna po vrnitvi z obeh tekem, vendar pa se je treba pripraviti na nove izzive in pozabiti uvodna poraza. Na naslednji tekmi moramo iti na zmago, ne glede na to, da nam bo nasproti stal izjemno kakovosten nasprotnik."

Tujci na začetku zadržani

Prejeti štirje zadetki na vsaki tekmi hitro pokažejo, da čaka "zeleno-bele" še veliko dela v obrambi, a tudi v napadu ni prav nič drugače. Na obeh obračunih so imeli za odtenek manj strelov kot nasprotnik, pa vseeno dosegli le dva zadetka.

Tujci so bili na uvodi zadržani, podajo je v statistike vpisal le Alexandre Berry, sta pa zadetek dosegla Aleš Mušič in Ograjenšek, ki v zadnji sezoni ni dobil pretirano veliko priložnosti, v tej pa je hitro izkoristil ponujeno in zatresel mrežo. "Upam, da bom letos dobil več priložnosti in jih tudi znal izkoristiti. Vsako dobljeno minuto na ledu moraš maksimalno izkoristiti, le s tem si lahko pridobiš večjo minutažo. Jo je pa ob tujih igralcih dejansko težje dobiti. Na prijateljskih tekmah mi je šlo kar dobro od rok. Tudi na obeh tekmah je naš napad igral kar dobro, pa čeprav ni bilo poškodovanega Mihe Verliča, s katerim smo zares dobro uigrani. Upam, da bomo v prihodnje prikazovali dobre predstave in dosegali kar se da veliko zadetkov," pravi 22-letni napadalec.

Ne spreglejte