Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 6. 2017,
13.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,13

2

Natisni članek

Eric Pance HK Olimpija Alpska liga HDD Olimpija HDD Jesenice Anže Pogačar

Sobota, 3. 6. 2017, 13.00

6 let, 6 mesecev

Predsednikova beseda

Anže Pogačar: Gledalcem bo treba ponuditi še kaj več kot samo hokej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,13

2

Anže Pogačar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Čakamo na odgovor Nika Zupančiča. Pogovarjamo se z nekaterimi fanti, dogovarjamo se s sponzorji, delamo," o trenutnih dejavnostih HDD Jesenice za prihodnjo sezono pravi predsednik društva Anže Pogačar. O koncu sodelovanja s Projektno skupino ne želi na široko govoriti, prav tako ne o komentarjih o nepreglednem poslovanju, obžaluje pa, da so umazali njegovo ime.

Čeprav smo se pretekli teden s predsednikom HDD Jesenice dogovorili, da se ta teden slišimo na temo jeseniškega hokeja, najprej o njem ni hotel veliko govoriti. Da še nima veliko uradnih informacij o prihodnji sezoni in da bi bilo bolje, da pogovor prestavimo še za en teden, nam je sprva dejal Anže Pogačar, a v nadaljevanju le odgovoril na nekaj vprašanj.

Zavedajo se, da bo zaposlen

Kot pravi, se v Zgornjesavski dolini pripravljajo na novo sezono Alpske lige, ne trener ne osrednji igralski kader za zdaj uradno še nista znana. Ni skrivnost, da si vodilni v društvu na trenerskem mestu želijo zadržati Nika Zupančiča, ki jih je v zadnjih treh letih dvakrat popeljal do naslova državnih prvakov. Zadnjič pred dvema mesecema.

"Nika čaka olimpijska sezona z reprezentanco. Zavedamo se, da bo zelo zaposlen. Moral bo sam povedati, kako in kaj. Za zdaj še čakamo na njegovo odločitev. Pogovarjamo se z nekaterimi fanti, dogovarjamo se s sponzorji, delamo," je Pogačar spregovoril o trenutnih hokejskih dejavnostih.

Želijo si zadržati Nika Zupančiča. | Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič Želijo si zadržati Nika Zupančiča. Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Nekaterih ključnih jim ni uspelo zadržati

Med te spada tudi gradnja ekipe, ki bo priprave na novo sezono (9. september) začela v začetku avgusta. Najkoristnejšega igralca (MVP) in najboljšega strelca pretekle sezone Alpske lige Erica Panceta jim ni uspelo zadržati. Ljubljančan je v Italiji pri Val Pusterii dobil kakovostno ponudbo, ki je ni zavrnil.

Odhajata tudi izkušena napadalca Jaka Ankerst in Sašo Rajsar. Za prvega je že uradno, da se seli v francosko prvo ligo k Lyonu, drugega povezujejo z vrnitvijo v Medveščak.

"To je dokaz dobrega dela v pretekli sezoni. Fantje so dobili dobre ponudbe in lahko gredo. Eric je eden od teh, ki je dobil super ponudbo. Ankerst gre v Francijo. Vsem privoščimo uspešno nadaljevanje v novi sredini. V naših rokah je, da poskušamo tiste, ki bodo odšli, nadomestiti," pove predsednik in doda, da bi se lahko zgodila pomladitev. Na Jesenicah so ponosni na državna naslova selekcij U16 in U18, pa tudi na naslov podprvakov lige EBYSL svojih mladih upov. Morda bi kdo od mlajših lahko dobil priložnost tudi med člani.

Jezovšek še vsaj eno sezono

Žan Jezovšek bo še naprej pomagal Jeseničanom.  | Foto: HDD Sij Acroni Jesenice Žan Jezovšek bo še naprej pomagal Jeseničanom. Foto: HDD Sij Acroni Jesenice

V soboto je klubu zvestobo za še eno sezono podaljšal mladi celjski napadalec Žan Jezovšek.

"Novo pogodbo z Jesenicami sem podpisal zaradi igranja v močni ligi AHL, ker bom imel v prihodnji sezoni še večjo vlogo v ekipi in zaradi dejstva, da je v bilo v klubu poskrbljeno za vse, kar igralec potrebuje za nemoteno igranje hokeja," je 20-letnik komentiral podaljšanje sodelovanja z železarji.

Treba se bo prilagoditi in odigrati

Če smo bili v preteklih letih navajeni, da so se Jeseničani in Ljubljančani državnemu prvenstvu priključili v končnici, naj bi bilo prihodnje leto drugače. Tako zmaji kot železarji bodo morali igrati že v rednem delu. Najverjetneje ob ponedeljkih.

"Nič še ni dorečenega, a če se bo to zgodilo in bodo tri tekme na teden, se bo treba pač prilagoditi in jih odigrati. Za vsakega igralca bi morala biti tekma nagrada za treninge, ki jih opravlja. Mislim, da ta sistem tekmovanja ne bi smel biti težava. Vsi skupaj bi se morali potruditi za promocijo hokeja v Sloveniji."

Veseli jih, da bodo z Olimpijo v isti ligi. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Veseli jih, da bodo z Olimpijo v isti ligi. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Ne bo dovolj samo hokej

"Vsekakor se mi zdi pozitivno, da bi bili nekaj let z Olimpijo v isti ligi (za nastop v Alpskim ligi je predvidena tudi HK Olimpija, op. a.). Treba je biti realen in vedeti, kaj si lahko privoščiš. Več bo derbijev, kar bo dobro. Se pa zavedamo, da gledalci sami od sebe ne bodo prišli na tribune, da bo treba ponuditi še kaj več kot samo hokej. Morali jih bomo privabiti z določenimi akcijami. Tople vode pri tem ne bomo odkrivali. Nekaj stvari imamo že narejenih," o tem, kako povečati obisk tekem, razmišlja naš sogovornik.

Podobno slabo kot v ligi INL

Pred začetkom zadnje sezone nam je Pogačar omenil skrb vzbujajoč podatek, da v sezoni 2015/16 s prodanimi vstopnicami niso pokrili niti ene tekme lige INL. Kako je bilo v tej sezoni, ko so v Podmežakli igrali Alpsko ligo?

"Podobno. Stroški za sodnike so se v primerjavi z ligo INL v Alpski ligi zvišali za sto odstotkov, potrebovali smo več varnostnikov, več rediteljev. Razen tekem v končnici,je bila organizacija tekem za klub veliko breme. Na koncu smo bili nekje na ničli oziroma v majhnem minusu." Kolikšen je minus, gre za nekaj deset tisoč evrov? "Nekaj odprtih postavk imamo. Gre za obvladljiv znesek."

Kljub lepi obiskanosti v končnici Alpske lige in finalu DP z obiskom niso zadovoljni. | Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič Kljub lepi obiskanosti v končnici Alpske lige in finalu DP z obiskom niso zadovoljni. Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Radi bi ostali pri isti številki

Jeseničani so v zadnji sezoni krmarili s proračunom okoli pol milijona evrov. Kakšen bo ta v prihodnjem tekmovalnem obdobju? "Želeli bi si ostati pri tej številki, a ga bomo morali verjetno nekoliko znižati. Ne moremo pa reči nič dokončnega, saj se nadaljujejo pogajanja z obstoječimi in novimi sponzorji. Čez kakšen mesec bo več jasnega."



Omadeževano ime

"Cilj umazati moje ime je nekaterim že uspelo doseči." | Foto: Vid Ponikvar "Cilj umazati moje ime je nekaterim že uspelo doseči." Foto: Vid Ponikvar

Pred tednoma so člani Projektne skupine javnost obvestili, da je HDD Jesenice po nekaj mesecih prekinilo sodelovanje z njimi.

Krivi naj bi bili različni pogledi na prihodnost jeseniškega hokeja. Kje so bila največja razhajanja? "Morda predvsem v premalo dejanjih, ki smo si jih vsi skupaj želeli. Veliko je bilo govora, a je pogosto ostalo le pri besedah," je kratko in jedrnato dejal predsednik. Projektna skupina je pod vprašaj postavila tudi preglednost HDD Jesenice in zapisala, da se nekateri le oklepajo svojih položajev. Kaj Pogačar pravi na te očitke?

"Nerad komentiram te stvari. Ne bi jih komentiral. Sponzorji so zadovoljni. Ne vem, kaj reči. Lastne promocije ne potrebujem. Lahko se zagovarjam pred našimi člani društva, pred sponzorji, pred nekimi nepreverjenimi govoricami pa se res ne nameravam zagovarjati." Pa vendar očitki mečejo slabo luč na društvo. "Vsekakor jo mečejo. Tako name kot na društvo. Cilj umazati moje ime so nekateri že dosegli."

Marsikdo bi se ob blatenju imena oglasil, povedal, kako stvari stojijo, a v jeseniškem primeru ni bilo tako. Pogačar namreč pravi, da mu je bolj kot dokazovanje javnosti pomembno to, da sam pri sebi ve, da dela prav in pregledno.

Ne spreglejte