Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 5. 2017,
16.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98

1

Natisni članek

HDD Olimpija HDD Jesenice Alpska liga Anže Pogačar Tomaž Razingar

Torek, 23. 5. 2017, 16.15

6 let, 6 mesecev

HDD Jesenice in projektna skupina nič več z roko v roki

Jeseniški očitki: prevladal je strah pred izgubo položaja ali ugodnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98

1

Jesenice Olimpija | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Po neuspehu slovenske hokejske reprezentance na svetovnem prvenstvu v Parizu je vse več oči uprtih v osiromašen slovenski klubski hokej. V Ljubljani se HDD Olimpija poslavlja, s člani pa na plano s pomočjo HZS, občine in novega sponzorja prihaja HK Olimpija. Medtem se na Gorenjskem nadaljuje neenotnost v hokejskih krogih. HDD Jesenice nič več z roko v roki s Projektno skupino.

Pestri in vroči klubski hokejski dnevi nas čakajo v največjih dveh slovenskih hokejskih središčih. V prestolnici je HDD Olimpija tik pred klavrnim koncem. Po letih nepravilnosti je vodstvo lige EBEL društvu pokazalo rdečo luč.

Namesto njega bo prihodnje leto s članskim moštvom nastopala HK Olimpija Tomaža Vnuka, ki se je do zdaj ukvarjala z vzgojo mladih. Pomoč za sodelovanje HK Olimpije v Alpski ligi bodo po besedah sekretarja Hokejske zveze Slovenije Dejana Kontreca ponudili HZS, občina in Slovenske železnice. Ideja je, da bo klub pri izmenjavi sodeloval tudi z zaloško Slavijo.

Na Gorenjskem očitki

Te dni je zanimivo tudi na Gorenjskem, kjer se pri HDD Sij Acroni Jesenice pripravljajo na prihajajočo sezono v Alpski ligi, v kateri so lani obstali v polfinalu. Železarji so od februarja, sploh v končnici Alpske lige in finalu domačega prvenstva, uživali bučno podporo s tribun. Mnoge je v Podmežaklo zagotovo pripeljala informacija, da bo društvu na višjo raven poskušala pomagati Projektna skupina, katere najbolj zveneči član s področja hokeja je Tomaž Razingar in ki bi pritegnila prepotrebna sponzorska imena.

A v Zgornjesavski dolini, kot smo bili tega vajeni že v preteklosti, tudi danes vsi ne govorijo istega hokejskega jezika. Nekateri člani Projektne skupine so v izjavi za javnost, v kateri med drugim pišejo o tem, da so pri HDD Jesenice pretrgali sodelovanje znjimi, "izstrelili" nekaj očitkov. Celoten zapis, pod katerega so se podpisali Mitja Bervar, Tilen Zugwitz, Tomaž Razingar, Stevo Ščavničar, Danilo Svrzikapa, Sergej Murnik, Marko Klofutar, Robert Celestina in Miloš Ažman, si lahko preberete ob koncu članka.

Tako zmaji kot železarji bodo v prihodnji sezoni igrali v Alpski ligi. V ligi EBEL po dobrem desetletju ne bo slovenskega predstavnika. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Tako zmaji kot železarji bodo v prihodnji sezoni igrali v Alpski ligi. V ligi EBEL po dobrem desetletju ne bo slovenskega predstavnika. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Na višjo raven, a ...

Kot so zapisali, je bila skupina v začetku leta vzpostavljena s "ciljem pripraviti HDD Jesenice in njeno člansko moštvo hokeja na ledu v organizacijskem, finančnem in športnem vidiku na najvišjo mogočo raven".

Med glavnimi nalogami skupine so bile zlasti ureditev finančnega stanja HDD Jesenice za tekočo sezono, maksimiranje sponzorskih sredstev za sezono 2017/18, opredelitev poslovnega modela, priprava potrebnih podlag za načrtovanje in izvedbo aktivnosti … Eden od ciljev je bil tudi poenotenje hokeja na Jesenicah za skupno delo HDD Jesenice in HD mladi.

Dokumentacija, reorganizacija …

Podpisani člani so zapisali, da so zaradi težkih finančnih razmer v klubu "z veliko angažiranostjo pristopili k takojšnjemu reševanju tekočih težav, čeprav je bila skupina ustanovljena z namenom prihodnjega razvoja hokeja na Jesenicah". Z dogovorom o sodelovanju pa je bil po besedah skupine tudi dogovorjen vpogled v finančno in pravno stanje HDD Jesenice, a dokumentacije nikoli niso videli v celoti.

Projektna skupina je bila s HDD Jesenice dogovorjena tudi glede reorganizacije kluba na novih temeljih, spremembe naj bi izpeljali po koncu sezone na občnem zboru, a se to ni zgodilo.

Uveljavljeno hokejsko ime, Tomaž Razingar, je eden od članov, ki so bili del projektne skupine. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Uveljavljeno hokejsko ime, Tomaž Razingar, je eden od članov, ki so bili del projektne skupine. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Odstop brez resne vsebinske utemeljitve?

Pri projektni skupini se sprašujejo, zakaj jim pri HDD Jesenice o koncu sodelovanja niso sporočili na tedenskih sestankih, pač pa kar prek elektronske pošte in brez resne vsebinske utemeljitve.

Kot menijo, "sta prevladala kratkovidnost in strah posameznikov pred izgubo določenih položajev in ugodnosti. Ti posamezniki svoje osebne interese očitno postavljajo pred dejanske interese tistih, zaradi katerih hokej na Jesenicah v resnici obstaja že dolgih 70 let – gledalcev in navijačev."

Pri HDD Jesenice v sredo dopoldan še brez odziva

Za odziv na izjavo za javnost projektne skupine smo poklicali predsednika HDD Sij Acroni Jesenice Anžeta Pogačarja. Pogačar ob našem klicu o zapisanem ni vedel nič, nam je pa zgodaj popoldan dejal, da se bodo po pogovoru v društvu odzvali na zapise in očitke.

Na odziv HDD Jesenice, ki smo ga pričakovali že v torek, še vedno čakamo.

Izjava za javnost jesenice projektna skupina | Foto:   Izjava za javnost jesenice projektna skupina | Foto:

Izjava za javnost jesenice projektna skupina | Foto:

Ne spreglejte