Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 3. 2014,
9.57

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gorazd Rekelj Ivo Jan HDD Olimpija državno prvenstvo

Ponedeljek, 31. 3. 2014, 9.57

7 let, 12 mesecev

"Upam, da ti igralci kdaj doživijo spektakel med Jesenicami in Olimpijo"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Začenja se in čez štiri dni ga bo že konec. Finala državnega prvenstva namreč. Ekipi sta motivirani in pripravljeni na boj za državno zvezdico, ki jo bo ena osvojila že po dveh tekmah.

Uvodno srečanje bosta največja slovenska nasprotnika začela na Jesenicah, kjer si bodo Ljubljančani pred povratno četrtkovo tekmo v Tivoliju poskušali zagotoviti prednost. Letošnji finale igrajo po nogometnem sistemu – boljši po dveh tekmah. "Z motivacijo nismo imeli težav niti proti Triglavu, zato ne verjamem, da bi bilo kaj vprašljivo proti Jesenicam. Pristop bo resen, želeli bomo že na Jesenicah pokazati, da smo boljša ekipa, in verjamem, da nam bo to na koncu tudi uspelo," je o motiviranosti svojih varovancev za vse bolj razvrednoten finale državnega prvenstva prepričan Ivo Jan.

Čeprav so zeleno-beli izraziti favoriti in bi bilo vse drugo kot ubranitev naslova zanje nesprejemljivo, se "železarji" ne bodo dali kar tako. "Fantje se zavedajo, da jim bo nasproti stal nesporni favorit, zavedajo se moči Olimpije, a nikakor se ne bomo vnaprej predali. V tekmo bomo šli brez strahospoštovanja in dali od sebe kar se da veliko, da presenetimo Olimpijo," pa pred prvim obračunom, ki se bo v Podmežakli začel ob 18. uri, zatrjuje trener Team Jesenic Gorazd Rekelj.

Da se spet vrne stara slava

Čeprav to ne bo derbi, kot smo jih bili vajeni pred leti, ko so bile moči še kako izenačene in so se finalne serije nemalokrat zavlekle v sedem tekem, ljubljanski trener meni, da bo žar borbenosti zaradi ljubljansko-gorenjskega finala še dodatno oživel.

"Tekme proti Jesenicam so vedno nekaj posebnega. Čeprav v našem moštvu ni veliko Ljubljančanov, verjamem, da se vsak igralec, ki obleče dres ali Jesenic ali Olimpije, zaveda, da gre za prestiž in da je za tako temo vsak zelo motiviran. Upam, da se bo zbralo čim več navijačev tako enih kot drugih in da bo tekma potekala v lepem vzdušju," pravi Jan in se ozre proti večnim derbijem, ko je bil še sam aktiven hokejist: "Bilo je zelo lepo, temu ne morem oporekati. Upam, da bodo tudi ti igralci kdaj doživeli spektakel, ki se je takrat dogajal med finalnimi obračuni med Jesenicami in Olimpijo. In želim si, da bi bilo to čim prej. Da se spet vrneta tista stara slava in prestiž za osvojitev naslova državnega prvaka."

Tudi Rekelj upa, da bodo tribune Podmežakle čim bolj polne in da bo čutiti utrip derbija: "Ne bi rekel, da to ne bo derbi, saj navijači in igralci tekme med Olimpijo in Jesenicam doživljajo kot derbi. Vsi vemo, da na Jesenicah tekma z Olimpijo veliko pomeni, zato verjamem in upam, da se bo zbralo lepo število navijačev, saj si fantje ne nazadnje to tudi zaslužijo."

Ne spreglejte