Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 2. 2015,
9.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Matjaž Kopitar Tomaž Razingar Marcel Rodman

Nedelja, 8. 2. 2015, 9.07

8 let

Udarec po zadnjici dobrodošel, z nekaterimi se ne bodo videli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Reprezentančni prijateljski turnir na Dunaju se je za rise razpletel z drugim mestom, a selektor Matjaž Kopitar ni bil povsem zadovoljen s koncem tedna v avstrijski prestolnici.

Kopitarjeva ekipa je tekmovanje začela slabo, s porazom proti Avstriji. A bolj kot to, da so klonili pred tradicionalnimi tekmeci, proti katerim so prej dosegli štiri zmage zapored, sta selektorja zmotila pristop nekaterih igralcev in splošna nizka raven, na kateri je Slovenija delovala uvodni dan.

Že proti Slovaški krajšanje klopi

Tudi zato je na drugi tekmi s pomlajeno Slovaško skrajšal klop, mladim ni več ponudil toliko priložnosti, izkušeni stari mački – vseh nosilcev igre sicer zaradi poškodb in odpovedi ni bilo – pa so prevzeli breme na svoja ramena. "Z nekaterimi se bomo videli, z drugimi pa ne. Igralci, ki bodo prej končali tekmovanja, morajo sami skrbeti zase, vedo, kaj morajo delati, drugače pa se 1. aprila začnejo priprave," pravi Kopitar o tem, da ga mladi del ekipe, ki jo je imel na voljo, ni navdušil in da vsi ne bodo videli nadaljevanja reprezentančne zgodbe v tej sezoni.

"Mislim, da je bilo proti Slovaški najbolje, ker nas je nasprotnik v to prisilil. S prvo tekmo ne moremo biti zadovoljni, zadnja tekma pa je pač zadnja in zmaga tisti, ki ima več volje ali znanja. Popuščali ne bomo, skušali bomo vedno igrati pošteno od začetka do konca in to nam je danes uspelo," je po zadnji tekmi z Italijo dejal Kopitar.

Bili so boljši

Slovenija je turnir slabo začela ter bolje nadaljevala in končala. Eden od najbolj izkušenih v slovenski vrsti Marcel Rodman pravi, da ne bi bilo nič drugače, če bi bil vrstni red tekem drugačen in bi z domačini Avstrijci igrali zadnji dan.

"Urnik je, kakršen je. Morali bi biti bolje pripravljeni nanje, morda smo bili tudi psihično preveč zadovoljni, ker jih zadnje čase redno premagujemo, in smo mislili, saj bo, ko je bilo treba, pa nismo mogli obrniti tekme. Izgovorov je lahko več, a ne glede na to, ali je tekma druga, tretja ali četrta, bili so boljši," je bil odkrit Rodman.

Videli, da ni vse idealno

Kapetan ekipe Tomaž Razingar je na kratko analiziral dogajanje v dunajski dvorani: "Slaba prva tekma, dve zmagi pozneje. Malo nihanj v igri, malo spremenjena zasedba … Dobre in slabe stvari, slabe bo treba odpraviti do prvenstva in graditi na dobrih. Lepo, da smo jih dobili po riti na prvi tekmi in videli, da ni vse tako idealno, če odstopimo od tistega, kar se od nas želi."

Selektor in reprezentanti so odkrito priznali, da je bil uvod proti Avstriji slab. "Če je dobro, je dobro, če je slabo, pa je slabo. Prva tekma je bila slaba, prva tretjina proti Slovaški tudi ni bila idealna. Druga in tretja tretjina sta bili proti Italiji boljši, en napad pa je odstopal, Tičar je na vrhunski ravni. Veliko dobrih stvari in slaba prva tekma," je črto pod dunajsko dogajanje potegnil Razingar.

Ne spreglejte