Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 12. 2015,
22.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Vancouver liga NHL Edmonton Oilers

Ponedeljek, 28. 12. 2015, 22.01

8 let

Tretja zmaga Kraljev in podaja Kopitarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V noči na sredo je bilo v hokejski ligi precej pestro, saj je bilo na sporedu deset tekem. Med njimi so uspešno igrali tudi Kopitarjevi L. A. Kings.

Hokejisti L. A. Kings nadaljujejo zmagovalni niz. V gosteh proti Edmontonu so zmagali z izidom 2:5 in dosegli še tretjo zaporedno zmago. Slovenski hokejist Anže Kopitar je bil podajalec pri tretjem golu. Znova se je zelo izkazal vratar Kraljev Jonathan Quick, ki je ubranil 42 strelov na gol.

Po zadetek in dve podaji sta za zmagovalce prispevala Dustin Brown in povratnik po poškodbi Dwight King, ki je odigral sploh prvo tekmo sezone in v drugi tretjini zadel za vodstvo z 1:0. Le dobro minuti zatem je Michael Mersch dosegel svoj premierni gol v ligi NHL, Tyler Toffoli pa je 16 sekund pozneje zvišal na 3:0. Benoit Pouliot je sredi obračuna domačim vrnil upanje, a je Trewor Lewis še pred drugim odmorom vodstvo Kraljev zvišal na +3. Marku Letestu je na začetku zadnje tretjine uspelo premagati odličnega Quicka, ki je zaustavil vse preostale poskuse Naftarjev. Piko na i tretji zaporedni zmagi LA je v 52. minuti postavil kapetan Brown.

"Težko je, ko imaš dve tekmi v dveh dneh, tako da je bila to pomembna zmaga za našo ekipo," je bil zadovoljen trener Darryl Sutter in se dotaknil še odličnih predstav vratarja na zadnjih dveh tekmah: "Ne gre za dosežek teh dveh tekem, gre za odličnega vratarja, ki nam skoraj vsak večer da možnost za zmago. Je eden od naših kapetanov, naš izjemno pomemben igralec." Tudi Brown ni mogel mimo še ene zanesljive predstave prvega čuvaja mreže: "Quick je moral biti res odličen, da je ohranjal naše vodstvo. Dobro je, da smo zadeli petkrat, kar kaže na to, da smo našli recept za gole, a kar nas ponavadi dela dobro ekipo, je dobra igra v svoji tretjini, in ta bi lahko bila tokrat veliko boljša."

Los Angeles je tako prekinil niz sedmih zmag Edmontona na domačem terenu ter se s 23. zmago še bolj utrdil na prvem mestu v pacifiški skupini. Kings si po zmagah s St. Louisom delijo drugo mesto na zahodu, več zmag ima le Dallas, skupno pa so četrt ekipa v ligi NHL.

Ne spreglejte