Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 11. 2014,
10.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija VIenna Capitals

Ponedeljek, 17. 11. 2014, 10.46

8 let

Trener Dunaja po porazu z Olimpijo jezno: Kaj smo delali do 51. minute?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Le malokdo je verjel, da se bodo Ljubljančani z Dunaja vrnili z zmago. A borbena igra zmajev in izjemni vratar Andy Chiodo sta med gostitelje vnesla bes, med goste pa veselje in dvig samozavesti.

Vodilno moštvo razširjenega avstrijskega prvenstva je po odličnem oktobru, v katerem je nanizalo sedem zaporednih zmag, novembra zapadlo v manjšo krizo (štirje zaporedni porazi, trije na domačem ledu), ki jo je v nedeljo z za Dunajčane nedopustno zmago poglobila še Olimpija. Zeleno-beli so v Avstriji po kazenskih strelih prišli do sploh prve gostujoče zmage sezone, kar po obračunu niti malo ni bilo všeč trenerju domačih Tomu Poklu.

Ta je že pred dvema tednoma, ko je Dunaj v Tivoliju slavil z 2:1, še dolgo po tekmi negodoval pri sodnikih, tokrat je imel kar nekaj povedati čez svoje varovance. Ti so sicer dodobra nastreljali še enkrat več odličnega ljubljanskega vratarja Andyja Chioda, ki je imel največ dela v zadnji tretjini, ko je zaustavil 21 od 22 strelov, medtem ko so njegovi soigralci proti Matthewu Zabi v tem delu ustrelili zgolj trikrat (skupno razmerje strelov 41:16).

"Trenutno smo pred golom strašansko neučinkoviti. A treba se je vprašati, kje smo bili v prvi tretjini. Kje smo bili v drugi tretjini? Kaj smo delali do 51. minute, zakaj smo šele takrat začeli za res igrati hokej? Seveda smo imeli že pred tem nekaj priložnosti, a jih nismo izkoristili. V zadnji tretjini pa smo dvakrat izgubili koncentracijo in iz dveh strelov dobili dva zadetka. Hoteli smo odgovoriti na petkovo tekmo (z 1:4 so izgubili proti Znojmu, op. a.), a nismo," je bil po porazu proti zadnjemu klubu na lestvici v družbi avstrijske sedme sile nejevoljen Pokel.

Zmaga in točki za samozavest

Na eni strani jeza, na drugi pa veselje po velikih dveh točkah, šele osmi in deveti v sezoni. Ob Chiodu, ki je čaral med vratnicama, velja omeniti strelca zadetkov v rednem delu. Hunter Bishop je v 49. minuti izenačil na 1:1, branilec Kyle Medvec pa je v 51. minuti s svojim prvim zadetkom za Olimpijo poskrbel za vodstvo z 2:1. Gostje so še uspeli izenačiti, tako da so sledili podaljšek in kazenski streli, v katerih sta bila za zeleno-bele natančna Bishop in v zadnji seriji Gregor Koblar, ki odločil zmagovalca. "Velika in pomembna zmaga. Imeli smo odličnega vratarja, Andy je odigral res neverjetno tekmo. Za našo ekipo je to, da smo konec tedna na Dunaju uspeli osvojiti točki, velika stvar, ki nam bo dala še malce samozavesti," je bil upravičeno zadovoljen prvi strelec Olimpije Bishop.

Zmaji bodo novi tekmi lige EBEL odigrali konec tedna, preizkusa pa bosta vse prej kot lahka, saj bodo v 24 urah opravili dve srečanji. V soboto jih čaka gostovanje v Innsbrucku, v nedeljo še v Salzburgu.

Ne spreglejte