Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 2. 2015,
11.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Žiga Pance slovenska hokejska reprezentanca Bolzano liga EBEL Matjaž Kopitar

Sreda, 4. 2. 2015, 11.18

8 let

"Toliko časa smo že skupaj, da vemo, kaj misli selektor in kaj mislimo mi"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Žiga Pance je eden od bolj izkušenih napadalcev v reprezentanci, s katero bo v prihodnjih dneh sledil sistemu Matjaža Kopitarja na turnirju na Dunaju, nato pa ga čaka še pomemben klubski zalogaj.

Le dva dni zatem, ko je z Bolzanom končal redni del lige EBEL, se je Žiga Pance s 16 reprezentančnimi soigralci že potil na Bledu in pripravljal na nove izzive risov, ki jih čakajo med četrtkom in soboto. "Res da se sliši kar naporno, a vrnitev v reprezentanco mi ustreza. Lepo je malo spremeniti okolje in po nekaj mesecih spet videti znane obraze. Da malo razbijemo monotonost, da se vse skupaj malo zamenja," se Ljubljančan tretje reprezentančne akcije, zadnje pred začetkom priprav na svetovno prvenstvo (te se bodo začele 1. aprila), navkljub napornemu tempu veseli.

Z risi so v torek v nepopolni postavi na Bledu opravili dva treninga, enega bodo popolni še na Dunaju, kamor so se odpravili v zgodnjih jutranjih urah. Koliko se je sploh mogoče v tako kratkem času pripraviti? "Prav veliko ne. A imamo to prednost, da smo že toliko časa skupaj, da nekako vemo, kaj misli selektor in kaj mislimo mi, tako da se hitro ujamemo. Treninga na Bledu sta bolj tako-tako, saj nismo zbrani vsi, na Dunaju pa se bomo, ko bomo popolni, posvetili sistemu, taktiki, da bomo čim bolje pripravljeni na četrtek."

Slediti selektorjevim zamislim

V četrtek bodo varovancem Matjaža Kopitarja nasproti stali gostitelji, v petek Slovaki, v soboto Italijani.

"Turnir bo kar močan, saj so po mojem mnenju vse tri reprezentance močne. Ne bo lahko. Zadnjih nekaj let je praksa, da konstantno igramo z našimi velikimi tekmeci Avstrijci, tako da jih dobro poznamo. Proti Italijanom sem do zdaj igral le enkrat, in to že kar nekaj časa nazaj. Trije, štirje igralci so vpoklicani iz Bolzana, preostalih niti ne poznam. Slovaška pa … Sicer ne vemo, v kakšni postavi bodo prišli Slovaki, vsekakor ne v najmočnejši zasedbi, ampak nekako z B-ekipo, a bodo kljub temu zelo močni," o nasprotnikih razmišlja Pance, ki od turnirja pričakuje: "Da bi iz vsake tekme potegnili nekaj pozitivnega, kar nam bo koristilo tudi na svetovnem prvenstvu. Treba se bo držati sistema, ki si ga je selektor zamislil. Igro z igralcem manj in več odigrati tako, kot se bomo dogovorili, ob tem pa izkoristiti vsako priložnost, ki se nam bo ponudila."

"Za nas kot končnica"

Ko bo naš sogovornik končal turnir EIHC v avstrijski prestolnici, se bo kaj hitro vrnil v nov tekmovalni ritem. Takrat klubski. Že prihodnji torek se začne kvalifikacijski del lige EBEL, v katerem si bo njegov Bolzano, sicer aktualni prvak razširjenega avstrijskega prvenstva – zmagoviti zadetek za prvaka je dosegel prav slovenski napadalec –, poskušal zagotoviti eno od dveh četrtfinalnih vstopnic.

Lisice, vodstvo kluba se je pet pred dvanajsto odločilo, da bo vendarle tudi letos zaigralo v ligi EBEL, so redni del namreč končale na sedmem mestu, v končnico pa je po rednem delu peljalo prvih šest mest. Je na Južnem Tirolskem občutiti kaj obžalovanja zaradi slabega začetka, ki jim je odnesel nekaj dragocenih točk?

"Malce ga je. A za to nismo krivi igralci, pač pa je to bolj krivda kluba, ki se je zadnji trenutek dogovoril in sestavil ekipo. Vsekakor se nam pozna, da je bilo prvih nekaj tednov za nas kar težkih, saj nismo bili uigrani, kot bi morali biti. A ne bi rekel, da smo zaradi tega izgubili končnice, saj smo imeli veliko priložnosti med sezono, pa jih nismo izkoristili. Mislim, da smo play-off spustili iz rok zadnjih nekaj tekem pred koncem proti Salzburgu (poraz z 2:4, op. a.)," meni 26-letnik, ki raje kot v preteklost gleda proti odločilnim tekmam klubske sezone.

"Zdaj ni časa za obžalovanje, zdaj prihajajo tekme, ko bo šlo na nož. Za nas bodo ti obračuni kot končnica, vsaka tekma in točka bosta pomembni. Na koncu smo si za cilj zadali obdržati sedmo mesto, kar nam je uspelo, tako da v drugi del nesemo štiri točke. Kljub temu pa to ni nobeno zagotovilo, saj vsi vemo, da se ti lahko hitro kaj zalomi," je pogovor modro končal Pance.

Ne spreglejte