Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 4. 2014,
12.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Mitja Robar Marcel Rodman Jan Urbas risi

Nedelja, 20. 4. 2014, 12.19

8 let

"Tepla nas je neučinkovitost. Izgovorov ne smemo iskati v ledeni ploskvi."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenija je na uvodni tekmi SP z 1:2 klonila proti Japoncem. Risi se strinjajo, da bo do ponedeljkove tekme z Južno Korejo treba izboljšati realizacijo in igro z igralcem več.

Mitja Robar, branilec Slovenije: "Pričakovali smo tako obrambno in pametno igro Japoncev. V naši igri je bilo preveč individualnih napak za takega nasprotnika, ki je vseskozi le čakal na protinapade. Ledena ploskev je bila bolj pisana na kožo ekipi, ki se je branila in čakala na svoje priložnosti. Vse skupaj je tako vplivalo na to, da smo izgubili. Jutri nas čaka Južna Koreja. Pred tekmo bomo imeli sestanek, da se dogovorimo, kako in kaj. V tem trenutku o njih težko kaj rečemo, a zagotovo so podobna ekipa kot Japonci. Hitra ekipa, ki čaka priložnost, da skoči in nas ujame zaspane."

Marcel Rodman, napadalec Slovenije: "Tokrat veliko stvari ni bilo dobrih. Japonci so igrali tako, kot smo pričakovali. V njihovi tretjini je bilo več prostora, kot je bilo videti, ampak nam je plošček vseskozi poskakoval, tako da nismo nič sestavili. In ko nam je šlo za nohte, nam tudi ni uspelo zadeti. Slab začetek, a zdaj je, kar je. Treba se bo pripraviti na prihodnjega nasprotnika. Razlika se dela na power-playu in v tem elementu bomo morali biti boljši. Južna Koreja je podobna reprezentanca, kot so Japonci. Morda nimajo takšne globine, a na splošno bo zelo podobno. Verjetno bodo igrali na isti način kot Japonci. Mi vemo, da moramo biti boljši, ne glede na to, kdo nam stoji na drugi strani."

Jan Urbas, napadalec Slovenije: "Na žalost poraz proti Japoncem. Tekmo smo začeli dobro, jo v prvih dveh tretjinah nadzirali. Pripravili smo si kar nekaj priložnosti, a jih nismo izkoristili, dobili pa dva poceni zadetka. Tepla nas je neučinkovitost. Popraviti moramo power-play, več moramo streljati, narediti več prometa pred golom, da vratar ne vidi, in bo šel vsekakor kakšen plošček več v gol. Glede ledene ploskve pa … Za vse je enako, tako da izgovorov ne smemo iskati v ledu. Ampak moramo popraviti našo realizacijo."

Ne spreglejte