Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 3. 2013,
20.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jerome Iginla Calgary

Sreda, 27. 3. 2013, 20.39

8 let

Tekme niso bile v ospredju, temveč veliki prestop Iginle v Pittsburgh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tekme v noči na četrtek v ligi NHL so bile v senci velikega prestopa Jaroma Iginle iz Calgaryja v najboljšo ekipo Vzhoda Pittsburgh Penguins.

V zameno je Calgary dobil možnost izbire v prvem krogu nabora za naslednjo sezono, ki je pripadala Pittsburghu, ter pravico podpisa pogodbe s Kennethom Agostino in Benom Hanowskim. Iginla je v tej sezoni za neprepričljivi Calgary dosegel 9 golov in zbral skupaj 22 točk. Celotno kariero je igral za Flames in zbral 1144 točk. Nastopil je na 441 zaporednih tekmah - vse od 7. aprila 2007 -, zdaj pa je sledil prestop k Pittsburghu. Calgary pa je prvo tekmo brez Iginle zmagal. S 4:3 je bil boljši od Colorada. Z dvema zadetkoma se je izkazal Mike Cammalleri. ''Bilo je kar nekoliko nenavadno, da ga ni bilo v postavi. Bil je dober prijatelj in odličen soigralec. Na začetku nam je bilo težko, vendar nam je do zmage uspelo priti tudi brez njega. V prihodnje mu želim le najbolje,'' je po tekmi dejal trener Mark Giordano.

Sicer pa je bilo zelo napeto na obračunu med vodilnima moštvoma severovzhodne konference. Montreal je proti Bostonu povedel z 2:0, kar je razjezilo ''kosmatince'', ki so stopili na plin in do konca druge tretjine prišli do preobrata s 4:2. A tekma še zdaleč ni bila odločena. V zadnji tretjini je najprej Michael Ryder znižal na 3:4, Tyler Seguin pa je Bostonu znova prinesel dva zadetka prednost. Brendan Gallagher je znova približal kanadsko ekipo na gol zaostanka, le devet sekund pred piskom sirene pa je Andrej Markov izsilil podaljšek. Tu navijači gola niso videli, pri izvajanju kazenskih strelov pa je do odločitve prišlo šele v šesti seriji, Tuukko Raska je premagal Gallagher in poskrbel da Montreal znova skoči na vrh divizije.

Na tekmi med Minnesoto in Phoenixom prav tako redni del še ni prinesel zmagovalca. Je pa ''divjakom'' v podaljšku zmago prinesel Mikko Koivo. Do najbolj suverene zmage večera so prišli hokejisti San Joseja, ki so s 4:0 odpravili Anaheim. Antti Niemi je zaustavil vseh 22 strelov na svoja vrata, v napadu pa se je izkazal Tommy Wingels, ki je dosegel gol in dve podaji.

Ne spreglejte