Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 5. 2020,
14.50

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

1

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Rene Fasel Švica SP v hokeju 2020

Petek, 1. 5. 2020, 14.50

3 leta, 11 mesecev

Švicarji prihodnje leto ne bodo gostili hokejskega SP

Švicarji ne bodo gostili SP. Slovenske želje uslišane junija?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

1

Švica hokej | Švica, ki je letos ostala brez hokejskega svetovnega prvenstva, prihodnje leto ne bo gostila SP. | Foto Vid Ponikvar

Švica, ki je letos ostala brez hokejskega svetovnega prvenstva, prihodnje leto ne bo gostila SP.

Foto: Vid Ponikvar

Švica ne bo zaprosila, da bi leta 2021 gostila letos odpovedano svetovno prvenstvo v hokeju na ledu elitne divizije. Švicarska hokejska zveza kot osnovni razlog navaja finančna tveganja v povezavi z izbruhom pandemije novega koronavirusa, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Hala Tivoli prenova
Sportal Pomagali bodo klubom, od države si ne obetajo kaj veliko

K takšni odločitvi so jih spodbudila "velika gospodarska tveganja" na različnih področjih, od trajanja pandemije do sponzorskih dohodkov. Od vnovične kandidature pa jih je odvrnilo tudi to, da nobena od zavarovalnic noče zavarovati tveganja odpovedi turnirja zaradi koronavirusne pandemije.

"Prišli smo do trpkega spoznanja, da ne obstaja realni scenarij, da bi gostili svetovno prvenstvo," je dejal prvi mož švicarskega hokeja Michael Rindlisbacher.

Švica bi letos maja, če ne bi bilo pandemije, v Lozani in Zürichu od 8. do 24. maja gostila SP najvišjega ranga svetovnega reprezentančnega hokeja.

splošna risi slovenska hokejska reprezentanca Japonska olimpijske predkvalifikacije
Sportal Slovenci zdrsnili, ob morebitnem preboju na OI najverjetneje s prvaki

Tam bi v skupini A igrale Kanada, Švedska, Češka, Nemčija, Slovaška, Danska, Belorusija in Velika Britanija, v skupini B pa Rusija, Finska, ZDA, Švica, Latvija, Norveška, Italija in Kazahstan.

Pandemija je načrte postavila na glavo. Krovna mednarodna zveza IIHF se je težko sprijaznila z odpovedjo letošnjega prvenstva. Švicarjem so nazadnje predlagali, da bi skušali prvenstvo izpeljati prihodnje leto. Leta 2021 je svetovno prvenstvo elitne divizije že predvideno v Belorusiji in Latviji.

IIHF SP 2017 Slovenija risi slačilnica
Sportal Hokejsko SP v Tivoliju od 25. aprila do 1. maja 2021?

Pri HZS upajo, da bo Tivoli, v katerem poteka prenova, prihodnje leto lahko gostil odpovedano prvenstvo. | Foto: Vid Ponikvar Pri HZS upajo, da bo Tivoli, v katerem poteka prenova, prihodnje leto lahko gostil odpovedano prvenstvo. Foto: Vid Ponikvar

HZS oddala novo kandidaturo

Tudi drugoligaško SP v hokeju, ki bi moralo v Ljubljani potekati konec aprila in v začetku maja, je zaradi epidemije novega koronavirusa odpadlo.

Hokejska zveza Slovenije je za izvedbo tekmovanje drugega kakovostnega razreda, divizije I, skupine A, pri krovni zvezi IIHF oddala vlogo za leto 2021. V slovenskem hokeju pričakujejo, da bodo po junijskem kongresu to SP tudi dobili. Predvideni nadomestni termin je med 25. aprilom in 1. majem 2021.

prenova dvorana Tivoli
Sportal HZS poziva kupce vstopnic za odpadlo aprilsko SP, naj jih obdržijo
Ne spreglejte