Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 9. 2015,
12.56

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga prvakov Luka Gračnar Red Bull Salzburg Klemen Pretnar Robert Sabolič Sparta Praga

Torek, 22. 9. 2015, 12.56

8 let, 3 mesece

Švicarji nad Saboličeve tudi z najbolj vročim imenom prihodnjega nabora lige NHL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Začenja se 1/16 finala lige prvakov, v kateri bodo na delu trije klubi slovenskih legionarjev, ki bodo prve tekme odigrali na domačem ledu.

Dve moštvi s slovenskim predstavnikom prihajata iz razširjenega avstrijskega prvenstva. Prvaku lige EBEL Red Bull Salzburgu v začetku sezone domačega tekmovanja ne gre in ne gre. Na četrti tekmi so sicer dosegli prvo zmago, na lestvici pa so tam, kjer jih nihče ni pričakoval – na zadnjem mestu.

Tudi v skupinskem delu lige prvakov vratarju Luki Gračnarju in soigralcem ni šlo najbolje od rok, dobili so le eno od štirih srečanj, a se jim je le uspelo uvrstiti v izločilne boje. Tu jih zvečer čaka norveški podprvak Storhamar Hamar, ki je z dvema zmagama nad švicarsko Ženevo in eno nad vodilnim moštvom češke Extralige Sparto Prago skupinski del končal na prvem mestu.

"Zavedamo se, da to ni katerikoli norveški klub, pač pa moštvo, ki je za seboj pustilo dva odlična evropska kluba. Le stoodstotna pripravljenost in borbenost nas lahko popeljeta do domače zmage," razmišlja veteran rdečih bikov Manuel Latusa.

Podprvaki po presenečenje brez prvega vratarja

Na delu bo tudi podprvak lige EBEL Dunaj, katerega dres nosi Klemen Pretnar. Tudi hokejisti iz avstrijskega glavnega mesta so v skupinskem delu na štirih srečanjih le enkrat slavili, a je bilo to dovolj za napredovanje v 1/16 finala. Tem bo na poti do osmine finala stal češki prvak Litvinov (dvakrat je premagal finski Espoo, dvakrat francoski Grenoble), ki je v skupinskem delu zmagal na vseh obračunih.

"Gre za zelo težkega nasprotnika. Čehi so tehnično dobro podkovani. Zavedamo se, da so zelo nevarni z igralcem več, zato se moramo izogibati kazenski klopi. Ligo prvakov jemljemo zelo resno, naredili bomo vse, da jih presenetimo," je v klubski diktafon pred srečanjem povedal trener Jim Boni, ki tako kot na nedeljski tekmi lige EBEL proti Olimpiji ne bo mogel računati na prvega vratarja Nathana Lawsona. Kanadčan je po poročanju uradne strani kluba že opravil suhe treninge, na ledu pa naj bi bil spet v sredo.

Švicarski podprvaki s pomočjo ameriškega najstnika

Težko delo bodo imeli tudi Robert Sabolič in soigralci Sparte Prage, ki so se iz skupine prebili z dvema zmagama (eno nad Ženevo, eno nad Storhamarjem) in dvema porazoma. Njihova ovira bo švicarski podprvak ZSC Lions iz Züricha. Ta je skupinski del opravil z odliko in si napredovanje zagotovil brez izgubljene točke. V nadaljevanju tekmovanja mu bo lahko pomagal Auston Matthews – po napovedih strokovnjakov najverjetneje najbolj vroče ime prihodnjega nabora lige NHL –, ki je v četrtek dopolnil 18 let in s polnoletnostjo dobil zeleno luč za igranje. Na prvih dveh tekmah lige NLA se je izkazal z dvema zadetkoma.

Vsa tri moštva s slovenskimi predstavniki bodo prva srečanja odigrala pred domačimi gledalci, povratne tekme bodo na sporedu 6. oktobra.

Ne spreglejte