Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 1. 2015,
10.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Peter Laviolette Darryl Sutter All Star Los Angeles Kings

Sobota, 10. 1. 2015, 10.20

8 let

Strateg Kraljev bo trener na tekmi zvezd, Kopitarju lahko pomaga vodstvo NHL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Trener Nashville Predators Peter Laviolette in trener Los Angeles Kings Darryl Sutter sta trenerja, ki bosta vodila ekip na tradicionalnem spektaklu tekmi največjih zvezdnikov tega športa All Star.

Laviolette si je mesto na trenerski klopi na tekmi zvezd prislužil z odlično statistiko moštva Predators v letošnji sezoni. Plenilci so na vrhu razpredelnice v ligi NHL z najboljšim odstotkom v deležu zmag, porazov in porazov po podaljških (27:9:4) v letošnji sezoni.

Na vrhu lige NHL so trenutno po številu točk izenačene tri ekipe Nashville Predators, Tampa Bay Lightning (27:12:4) in Anaheim Ducks (26:10:6), ki imajo vse po 58 točk.

Laviolette se bo še drugič v svoji karieri udeležil tekme All Star v ligi NHL kot trener ene od ekip. Laviolette je bil skupaj s strategom Vancouvra Alainom Vigneaultom trener ekipe Nicklas Lidströma, ki je zmagala na tekmi zvezdnikov leta 2011, ko je z 11:10 premagala ekipo Erica Staala.

Chicago prevladuje, vodstvo bo določilo preostale

Trener aktualnih prvakov lige NHL moštva Los Angeles Kings Darryl Sutter pa bo po drugi strani prvič na tekmi All Star v trenerski vlogi. Kralji (19:13:9) so s 47 točkami trenutno na četrtem mestu v pacifiški skupini in na 15. mestu v razvrstitvi lige NHL.

Znanih je že prvih šest udeležencev tekme All Star na podlagi glasovanja navijačev. Največ glasov so prejeli hokejisti Chicaga Patrick Kane, Jonathan Toews, Duncan Keith, Corey Crawford in Brent Seabrook, edini, ki so mu navijači podelili mesto na tekmi All Star in ne pripada moštvu iz vetrovnega mesta, pa je igralec ekipe Buffalo Sabres Zemgus Girgensons, sicer latvijski reprezentant.

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar si nastopa na tekmi All Star ni prislužil z glasovi navijačev. Ali bo med preostalimi udeleženci, ki jih bo določilo vodstvo lige NHL, pa bo znano danes zvečer.

Ne spreglejte