Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 10. 2013,
16.17

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

HDD Olimpija Matjaž Sekelj liga EBEL Bojan Zajc

Ponedeljek, 14. 10. 2013, 16.17

4 leta

''Starejši bi morali držati rezultat ali zmagovati, ne pa delati škode''

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prvi mož HDD Olimpije Matjaž Sekelj bo imel v teh dneh znova polne roke dela. Po odstopu trenerja Bojana Zajca mora poiskati novega stratega. Pravi, da bodo odločitev sprejeli do konca tedna.

Bojan Zajc je že sedmi trener, ki je od vstopa Olimpije v ligo EBEL zapustil trenersko klop. Je pa prvi trener, ki je sam nepreklicno odstopil s te funkcije. ''Kot že sami veste, se je Bojan z odstopom spogledoval že po težkem porazu proti Beljaku. Vendar pa je takrat bilo navzoče upanje, da se bo po seriji domačih tekem stanje popravilo. To smo verjeli vsi, tudi v upravi. Želeli smo si, da bi uspelo slovenskemu trenerju, saj kakovostnih ni veliko na voljo. Na žalost se zgodba ni izšla po željah. Kot kaže, pa se je v noči na ponedeljek odločil, da tako ne bo šlo več. Da se ne bo, tudi če se prepričujemo, nič premaknilo in da je zato treba nekaj spremeniti. Na koncu se je odločil za nepreklicen odstop, ki smo ga sprejeli,'' nam je po sestanku zaupal prvi operativec Matjaž Sekelj, ki bo zdaj moral najti novega strokovnjaka.

Do nadaljnjega bo ekipo vodil dosedanji pomočnik Ivo Jan, ki se mu v ponedeljek še ni uspelo pogovoriti z igralci, saj so imeli ti prost dan. Kdo bo Zajčev naslednik, je v tem trenutku težko ugibati. Prazna blagajna ne izključuje možnosti, da bi do konca sezone ekipo vodil kar Jan. Vsekakor pa ne gre izključiti dejstva, da bi ekipo lahko prevzel tuj strokovnjak. Kako pa se bodo v Zmajevem gnezdu odločili, pa bo po vsej verjetnosti jasno, še ta teden. ''Če preštejemo na prste vse proste trenerje v Sloveniji, jih nimamo veliko oziroma jih sploh nimamo. Igralce, ki so danes prosti, bo do nadaljnjega vodil Ivo Jan. Potem pa bomo videli, kako naprej,'' je skrivnosten Sekelj.

Mladi so pod Zajcem funkcionirali dobro, starejši pa …

Predvsem pa bodo morali pri Olimpiji najti nekoga, ki bo znal igralce pravilno usmeriti in motivirati v ključnih trenutkih. Predvsem mislimo na konec tekme. Pet porazov z le enim zadetkom in trije z dvema goloma razlike so dokaz, da so ''zeleno-beli'' vedno blizu, nekaj odločnosti jim zmanjka le v trenutkih, ko se tekma lomi. Prav v teh trenutkih bi pobudo morali prevzeti tuji hokejisti in starejši in izkušenejši slovenski igralci, a tega ne naredijo. Zakaj? To je vprašanje za stroko.

Med tujci sta sicer Bryan Schmidt in Alex Berry Ljubljano morala zapustiti, saj nista upravičila pričakovanj. Višjo raven igre pa bodo vseeno morali pokazati še nekateri tujci in tudi, kot že omenjeno, starejši in izkušenejši slovenski igralci. ''Mladi pogon deluje odlično, drugače pa bi lahko rekel za starejši del oziroma izkušenejši del ekipe. Ta ima v statističnem podatku plus/minus okoli minus deset. V narekovajih to pomeni, da delajo ti izkušenejši igralci največjo škodo. Od njih bi pričakoval, da bodo v tej ligi vsaj držali rezultat, če že ne bi bila njihova naloga, da so zadolženi za zmage,'' je začel Sekelj, nato pa nadaljeval: ''Dobro vprašanje bi bilo, zakaj so mladi igralci, ki imajo najmanj izkušenj, igrali pod Zajcem tako dobro. Fantje, ki so v klubu tri mesece, razumejo sistem in se ga držijo, medtem ko igralci, ki imajo ogromno kilometrino, delajo napake, ki jih ne bi smeli. Na koncu pa zato odgovarja trener.''

Ne spreglejte