Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 12. 2015,
14.51

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

HDD Olimpija HDD Sij Acroni Jesenice pokal Slovenije Fabian Dahlem Dejan Varl

Sreda, 2. 12. 2015, 14.51

8 let, 3 mesece

"Spravili smo se v velike težave, a v težkih trenutkih pokazali značaj"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
"Moja ekipa je v težkih trenutkih pokazala značaj. Vesel sem, da sem osvojil prvo lovoriko z Olimpijo, in ponosen na svoje fante," je bil po finalni pokalni zmagi prešerne volje ljubljanski strateg.

EBEL-ligaška Olimpija je bila na torkovem finalu pokala Slovenije pod veliko večjim pritiskom kot moštvo lige INL, ki je zmaje na levi nogi ujelo v finalu aprilskega državnega prvenstva. Pritisk ni bil le na igralcih, pač pa tudi na trenerju Fabianu Dahlemu, ki ima vse več nasprotnikov – v medli prvi tretjini so ga najbolj vročekrvni privrženci Ljubljančanov glasno pošiljali v Nemčijo.

Če zeleno-beli v vitrine ne bi pospravili pokalne lovorike, trenerske taktirke verjetno ne bi več držal tako trdno v rokah. Čeprav so si njegovi varovanci po množici kazni v prvi tretjini močno zagrenili življenje, so po pestrem pogovoru med prvim odmorom, v katerem so po besedah kapetana Andreja Tavžlja v slačilnici po zraku leteli predmeti, zaigrali bolje in se zasluženo veselili zmage s 4:0.

Najprej nespametne težave, nato pogovor in resnejši pristop

"Vedno je nevarno igrati proti Jesenicam, so spretni, imajo talent, dobro drsajo, a gre za drugačno ekipo, drugačen hokej, kot smo ga vajeni, ne nazadnje je bilo tudi sojenje precej drugačno kot v ligi EBEL. Vedeli smo, da so dobri, poskušali smo nadzirati tekmo, a smo se v prvi tretjini zaradi vseh kazni spravili v velike težave. Jesenicam smo dali veliko priložnost, da dobijo še več energije in povedejo z zadetkom ali celo dvema, a je moja ekipa v težkih trenutkih pokazala značaj in dobro pomagala vratarju," je Nemec, ki nikakor ni mogel razumeti poteze Žige Pešuta, ko je vrgel palico s klopi na led, opisal slab začetek.

Ob tem je priznal, da je pred drugo tretjino moral "zbuditi" svojo falango: "O letečih predmetih ne bi govoril, sem pa med odmorom fantom iskreno povedal nekaj krepkih besed. Mislim, da smo potem povsem prevladovali. Ko smo povedli z 2:0, sem vedel, da še zdaleč ni konec, a odigrali smo dobro in nadzorovano tekmo. Lahko bi dosegli še kakšen zadetek več, so pa tudi štirje v redu. Vesel sem, da sem osvojil prvo lovoriko z Olimpijo, in ponosen na svoje fante. Odlično."

Prvič je na delu videl tudi Nizozemca Narda Nagtzaama, ki Olimpije ne bo drago stal, saj naj bi k temu, da bo lahko zaigral v ligi EBEL, tudi sam prispeval nekaj denarcev. "Mislim, da je pokazal, da lahko igra in dobro drsa. Bil je enakovreden s fantoma, ki sta podobno spretna kot on. Ima veliko potenciala, a potrebuje tekme. V prihodnjih dneh oziroma mesecu bomo videli, kako se bo predstavil, a mislim, da je danes naredil dober prvi vtis," je Dahlem komentiral še novo napadalsko moč, ki je v Ljubljani na enomesečni preizkušnji.

Če ne zadeneš, ne moreš zmagati

Na drugi strani Dejan Varl, ki je menil, da Olimpijina motivacija zaradi vseh težav v klubu ne bo na visoki ravni, ni mogel biti tako radosten. Po glavi so mu rojila tudi vprašanja, kaj bi bilo, če bi Jeseničani izkoristili večminutno igro z dvema igralcem več.

"Če ne izkoristiš določenih priložnosti, ki smo jih imeli v prvi in drugi tretjini, potem težko zmagaš. Mislim, da bi se vse skupaj obrnilo povsem drugače, če bi takrat zadeli. V nadaljevanju smo dali pobudo Olimpiji, naši odzivi pa so bili malo prepočasni. Posledica je bila, da se je skoraj deset minut igralo na naši strani. Nekako smo potem vzpostavili ritem in ravnotežje, imeli priložnosti, a kot sem rekel, če iz takšnih priložnosti ne zadeneš, je težko zmagati," je na neučinkovitost s prstom pokazal 42-letnik in dodal: "V določenih trenutkih se je poznalo, da nekateri igralci nimajo izkušenj s takih derbijev, zato se pojavljajo določene napake. Posledica je bil tudi tretji zadetek. Čaka nas še kar nekaj dela, a fantom nimam kaj očitati. Dali so vse od sebe in odigrali, kot smo se dogovorili."

Ne spreglejte