Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 10. 2014,
22.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

HDD Olimpija Black Wings Linz liga EBEL

Torek, 14. 10. 2014, 22.13

8 let

Šov črnih kril v drugi tretjini prinesel polom zmajev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Linz je v Tivoliju upravičil vlogo favorita in ljubljanske zmaje ugnal s kar 8:1. Visokemu porazu domače čete, že devetemu na 11 tekmah sezone, je botroval mrk v drugi tretjini.

Kljub pravi bolnišnici, ki vlada v ljubljanskem taboru – na seznamu poškodovanih se je Mihi Pesjaku, Roku Lebru, Gregorju Koblarju in Igorju Cvetku pred tekmo pridružil še Ivan Šijan (bolečine v kolenu) – so se domači v prvo torkovo tekmo sezone podali izjemno bojevito. Mnogo bolj kot na preteklih tekmah.

Gostje, ki so verjetno pričakovali, da bodo že na začetku vladarji na ledu, so bili v prvih desetih minutah več v svoji obrambni kot napadalni tretjini. Pri Olimpiji je največjo nevarnost za linškega vratarja mreže Michaela Ouzasa pomenil drugi napad, v katerem se je, tako kot na nedeljski tekmi proti Salzburgu, odlično znašel Jure Sotlar. A zadetka kljub nekaj lepim poskusom na žalost domačih navijačev ni bilo. So se pa nato začeli prebujati izraziti finalisti večera. Obleganje Andyja Chioda so prvič kronali ob številčni premoči v 12. minuti, ko se je v gneči pred golom najbolje znašel Brian Lebler, drugič v prvi tretjini pa še v 18. minuti, ko je z bližine plošček čez ramo kanadskega vratarja poslal Andrew Jacob Kozek in postavil rezultat tretjine.

Ko je konec še pred polovico

Drugo tretjino bo domači tabor najraje hitro pozabil, v spominu pa morda ohranil le konec 39. minute, ko je prvi zadetek v ligi EBEL v tej sezoni dosegel Jure Sotlar. A vrnimo se v 22. minuto. Razigrani in učinkoviti Andrew Jacob Kozek je še drugič ugnal Chioda, med strelci pa se mu je kaj kmalu zatem pridružil še Fabio Hofer in sledil je razpad sistema.

Zadetki v ljubljanski mreži so do konca tretjine še kar deževali, kot peti je še drugič na obračunu zadel Lebler in poskrbel, da je med vratnici zmajev v 34. minuti pridrsal Aleš Sila, ljubljansko krizo pa sta poglobila še Jason Ulmer in Curtis Murphy. Pravo goleado gostov, ki so leteli na svojih črnih krilih, je vsaj malce omilil Sotlar, tega je minuto pred iztekom tretjine pred golom lepo našel Žiga Pešut.

Do konca najvišjega poraza Olimpije v sezoni, po katerem je Linz pridobil mesto in je drugi, je Silo s hat-trickom premagal še Andrew Jacob Kozek. Ljubljančani – kljub visokemu porazu so po koncu tekme dočakali stoječe ovacije najbolj privrženih navijačev – tako po 11 tekmah s štirimi točkami ostajajo prikovani na dno. Zmaji bodo imeli zdaj nekoliko več časa za zbistritev misli, saj jih prihodnja tekma čaka šele v nedeljo, ko bodo gostovali pri Gradcu Mihe Verliča.

Ne spreglejte