Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 1. 2018,
12.17

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Brad Marchand liga NHL kazen

Četrtek, 25. 1. 2018, 12.17

6 let, 3 mesece

Kanadčanu za grd udarec s komolcem pet tekem prepovedi igranja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Komisija za varnost igralcev v hokejski ligi NHL (NHL Player Safety) je s petimi tekmami pepovedi kaznovala kanadskega napadalca moštva Boston Bruins Brada Marchanda, ki je na torkovi tekmi s komolcem skoraj nokavtiral švedskega napadalca ekipe New Jersey Devils Marcusa Johanssona. Sodnikoma na tekmi je incident ušel.

Glede na to, da je Marchand pogosto v obravnavi komisije za varnost igralcev, je mogoče pričakovati, da je tokrat ne bo odnesel brez posledic, so v sredo pisali ameriški in kanadski hokejski novinarji. In imeli so prav. Kaznovan je bil s prepovedjo igranja na petih tekmah lige, medtem ko bo ta konec tedna lahko nastopil na tekmi "All Star".

Marchand je k zmagi Bostona nad New Jerseyjem s 3:2 prispeval gol, danes pa o njem pišejo bolj ali manj le zaradi dogodka ob koncu tretje tretjine, ko je v naletu na gol moštva Devils namerno, s komolcem v obraz udaril 27-letnega Šveda Johanssona. Johansson je za nekaj trenutkov obležal na ledu, potreboval pa je tudi zdravniško pomoč.

29-letni Brad Marchand slovi kot eden od najbolj umazanih igralcev v ligi NHL, od leta 2011 je bil zaradi prekrškov suspendiran že šestič.

Brad Marchand ima sloves enega od najbolj umazanih igralcev v ligi NHL. | Foto: Reuters Brad Marchand ima sloves enega od najbolj umazanih igralcev v ligi NHL. Foto: Reuters

Marca 2011 je dobil prepoved dveh tekem igranja, ko je s komolcem udaril napadalca Columbusa R. J. Umebergerja. Januarja 2013 je dobil pet tekem prepovedi zaradi prekrška nad branilcem Vancouvra Samijem Salom, januarja 2015 dve tekmi prepovedi zaradi spotikanja napadalca NY Rangers Dericka Brassarda, decembra 2015 tri tekme zaradi udarca branilca Ottawe Marka Borowieckega, aprila lani pa je dve tekmi izpustil po tem, ko je s palico sunil branilca Tampe Jaka Dotchina.

Ne spreglejte