Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 5. 2016,
23.10

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Tampa Bay Lightning liga NHL Stanleyjev pokal Sidney Crosby

Torek, 24. 5. 2016, 23.10

2 leti, 1 mesec

LIGA NHL, 24. MAJ (KONFERENČNI FINALE)

Pingvini uresničili napovedi in serijo vrnili na domač teren

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Sidney Crosby

V finalu zahodne konference hokejske lige NHL je Tampo le še zmaga ločila od napredovanja v veliki finale boja za Stanleyjev pokal, a so ji v šesti tekmi načrte prekrižali Pittsburgh Penguins.

"Vrnili se bomo  na sedmo tekmo v Pittsburgh," je pred obračunom na Floridi dejal Jevgenij Malkin, ki je bil skupaj s kapetanom Pingvinov in strelcem zmagovitega zadetka Sidneyjem Crosbyjem v letošnji končnici večkrat deležen kritik zaradi premajhnega prispevka. Ruski napadalec in soigralci so uresničili napovedi. Pri Tampi so bili prvi dve tretjini boljši in konkretnejši nasprotnik.

Z zadetki Phila Kessla, Krisa Letanga in Crosbyja so zadnjo tretjino začeli s tremi zadetki prednosti. Gostitelje je v zadnjem delu z dvema goloma v igro vrnil Brian Boyle (2:3), a je nato Bryan Brust odgovoril z zvišanjem na 2:4, Nick Bonino pa je z zadetkom v prazen gol postavil končnih 2:5. Izkazal se je vratar Matt Murray, ki je v nasprotju s peto tekmo tokrat stal med vratnicama gostov, in ob zmagi za rojstni dan ubranil 28 strelov od 30.

Vsak je prispeval svoj del

"To je velika priložnost za nas. To so okoliščine, kjer lahko pišeš svojo zgodbo," je povedal po tekmi trener Pingvinov Mike Sullivan, Crosby pa ob ekipnem uspehu dodal: "Mislim, da smo bili vsi samozavestni in da smo vsi igrali izjemno. Vsak je nekaj prispeval."

Mike Sullivan in varovanci bodo veliki finale lovili na odločilni tekmi na domačem terenu. | Foto: Reuters Mike Sullivan in varovanci bodo veliki finale lovili na odločilni tekmi na domačem terenu. Foto: Reuters

"Dve tretjini  so igrali bolje od nas, vsi njihovi igralci so bili bolj ali manj boljši od naših 40 minut, naši pa 20. Morali bomo igrati bolje. Tu ni dvoma. Ponavadi namreč zmaga moštvo, ki igra bolje," je razmišljal strateg poražencev Jon Cooper.

Odločala bo sedma tekma. San Jose za premierni finale.

Odločilno sedmo tekmo bosta moštvi odigrali v noči na petek v Pittsburghu. Zmagovalec se bo v velikem finalu pomeril z boljšim iz para St. Louis Blues in San Jose Sharks (vodi s 3:2 v zmagah). Morski psi imajo danes zvečer priložnost, da se z zmago uvrstijo v prvi finale lige NHL v zgodovini franšize.

 

Liga NHL, 24. maj, konferenčni finale:

Tampa Bay Lightning : Pittsburgh Penguins 2:5 /3:3/
Boyle (2);  Kessel, Letang, Crosby, Brust, Bonino

// - izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

Ne spreglejte