Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 2. 2023,
7.12

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36

Natisni članek

Carolina Hurricanes Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Sreda, 1. 2. 2023, 7.12

1 leto, 2 meseca

Liga NHL, 31. januar

Kralji zapravili vodstvo s 4:1, Kopitar znova pisal zgodovino #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36
Anže Kopitar | Anže Kopitar se je znova izkazal. Na gostovanju pri zelo močnem tekmecu je prispeval zadetek in dve podaji. | Foto Reuters

Anže Kopitar se je znova izkazal. Na gostovanju pri zelo močnem tekmecu je prispeval zadetek in dve podaji.

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, so v ligi NHL gostovali pri drugi najboljši ekipi lige, Carolina Hurricanes. Kralji so dobro igrali, po sanjskem izkupičku v drugi tretjini vodili že s 4:1, nato pa je sledil preobrat gostiteljev, ki so bili spretnejši v podaljšku. Zmagoviti gol za Orkane je 53,8 sekunde pred iztekom dosegel Sebastian Aho. Hrušičan se je na gostovanju izkazal z zadetkom in dvema podajama ter se na posebni večni klubski lestvici zavihtel na četrto mesto.

V Raleighu so domači sicer bolje začeli in so uvodno tretjino po golu Brenta Burnsa dobili z 1:0, v drugi tretjini pa so se razigrali Kralji, saj so dosegli kar štiri zadetke.

Za izenačenje je po podaji Anžeta Kopitarja poskrbel Adrian Kempe, na 2:1 je povišal Kevin Fiala, za 3:1 je svoj drugi zadetek na tekmi dosegel Kempe, za visoko prednost po dveh tretjinah (4:1) pa je z golom poskrbel še Kopitar z igralcem več na ledu.

Vrhunci dvoboja med Carolino in Los Angelesom:

Vendar pa tudi prednost treh zadetkov ni bila dovolj, da bi Kralji zmagali, saj so gostitelji v zadnji tretjini izenačili prek Paula Stastnyja, Jordana Staala in Teuva Teravainena, v podaljšani igri pa jim je srečno zmago prinesel Aho. Vratar Frederik Andersen je zaustavil 17 strelov.

To je bilo že sedmič v sezoni, da so Orkani, najboljša ekipa metropolitanske skupine, našli pot do zmage, potem ko so zaostajali pred zadnjo tretjino.

"Mirno igramo svojo igro. Ključ je, da ni panike ali česa podobnega. Zaupamo vase. Zmaga na tej tekmi je še toliko bolj posebna, saj je prišla po treh golih zaostanka. To nam daje dodatno mirnost za naprej in veliko zaupanja," je po tekmi dejal Aho.

Zadetek Anžeta Kopitarja za vodstvo Los Angelesa s 4:1:

Pri Kraljih, kjer sta blestela Kempe z dvema goloma ter Kopitar z golom in dvema podajama, je vratar Pheonix Copley zbral 26 obramb.

Kopitar je še 123. v karieri dosegel na gostovanjih več točk na eni tekmi, s čimer se je na četrtem mestu v klubski zgodovini izenačil z Davom Taylorjem. Pred njim so le še Marcel Dionne, Luc Robitaille in sloviti Wayne Gretzky. Slovenski zvezdnik je še 69. v karieri zbral tri točke na eni tekmi.

"Vedeli smo, da bodo pritisnili. A prepričan sem bil, da bomo to zmogli. Pravzaprav se mi ni zdelo, da smo odigrali tako slabo tretjino," je dejal trener Kraljev Todd McLellan.

Zdaj hokejiste v ligi NHL čaka nekaj premora za zvezdniški konec tedna, ki bo ta teden na Floridi.

Naslednje štiri tekme bodo LA Kings odigrali v domačem mestu, najprej bodo v dvorani Crypto.com gostili Pittsburgh Penguins (12. februar), nato Buffalo Sabres (14. februar), se podali na gostovanje k mestnim tekmecem Anaheim Ducks (18. februar) ter na domačem ledu pričakali še Arizona Coyotes (19. februar). Po tem jih spet čaka turneja petih tekem.

Liga NHL, 31. januar:

Lestvica:

Preberite še:

Winnipeg Jets St. Louis Blues
Sportal Udarna zadnja tretjina Winnipega za preobrat in skok pod vrh zahoda #video
Carolina Hurricanes
Sportal Carolina premagala Boston, Toronto boljši od Washingtona
Ne spreglejte