Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 7. 2021,
20.28

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Eetu Elo Nik Zupančič HDD Sij Acroni Jesenice

Sobota, 10. 7. 2021, 20.28

1 leto, 2 meseca

HDD Sij Acroni Jesenice

Še en Finec na Jesenicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
hdd jesenice podmežakla | Na Jesenicah sestavljajo ekipo za sezono 2021/22. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Na Jesenicah sestavljajo ekipo za sezono 2021/22.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Hokejski klub Acroni Jesenice je okrepil še en finski napadalec. Pred dnevi so podpisali pogodbo z Jesperijem Viikiläjem, danes sporočajo, da bo na Gorenjskem igral tudi njegov 25-letni rojak Eetu Elo.

Gre za krilnega napadalca, ki je večino svoje kariere odigral na Finskem. Prav tako kot Viikilä je bil tudi Eetu v zadnji sezoni član poljskega kluba Sanok, kjer je na 30 tekmah dosegel 16 golov in 15 podaj – skupaj 31 točk. "Glavna odlika Eetuja je smisel za doseganje zadetkov, kar smo opazili tudi v našem klubu. Da gre za kakovostnega napadalca, priča dejstvo, da je bil član reprezentance Finske vse do 20. leta," so zapisali na spletni strani jeseniškega kluba.

"Jesenice so pokazale veliko zanimanja, da bi se pridružil ekipi. Njihova pričakovanja in cilji so v prihajajoči sezoni zelo visoki, kar mi je zelo všeč. Želim prevzeti pomembno vlogo v ekipi in tudi v napadalski vrsti Železarjev. Vem, da je bila jeseniška ekipa v ligi zelo uspešna, in upam, da bo tako tudi v prihajajoči sezoni ter da bom del teh uspehov. Prav to pa je eden od glavnih razlogov, da sem se odločil priti na Jesenice," je sporočil Elo.

"Eetu Elo je drsalno dober igralec, ki ima kakovosten strel, kar bo zelo pomembno v fazi napada ter v igri z igralcem več. Ima tudi  smisel za kombinatoriko, značajsko pa je zrel in komunikativen, tako da ne bo imel težav z vklopom v novo okolje. Viikilä in Elo sta v mlajših kategorijah že igrala skupaj, tako da lahko rečem, da na ledu odlično sodelujeta. Kot trener sem zelo zadovoljen, da sta se odločila, da bosta v prihodnji sezoni nastopala za HDD SIJ Acroni Jesenice. Prepričan sem, da bosta dodana vrednost za našo ekipo," pa o novih okrepitvah pravi glavni trener rdečih Nik Zupančič.

Preberite še:

Sportal Jesenice močnejše za finskega hokejista
Ne spreglejte