Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 5. 2020,
19.33

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

liga NHL Koronavirus Gary Bettman

Sobota, 2. 5. 2020, 19.33

3 leta, 11 mesecev

gary bettman išče rešitve, kako izpeljati prekinjeno sezono in zamakniti naslednjo

Se bo naslednja sezona lige NHL začela šele decembra?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Gary Bettman | Gary Bettman (v sredini) je v enem od pogovorov omenil, da bi se prihodnja sezona lige NHL začela z zamikom. | Foto Reuters

Gary Bettman (v sredini) je v enem od pogovorov omenil, da bi se prihodnja sezona lige NHL začela z zamikom.

Foto: Reuters

Komisar lige NHL Gary Bettman je znova ponovil, da ne bodo hiteli z vrnitvijo, dokler se razmere ne normalizirajo, ob tem pa namignil, da bi se, če jim bo uspelo izpeljati prekinjeno sezono, začetek prihodnje lahko precej zamaknil. "Če bomo morali začeti šele novembra ali decembra, bomo o tem zagotovo premislili," pravi prvi mož najkakovostnejšega klubskega hokejskega tekmovanja.
 

St. Louis Blues
Sportal V ligi NHL se pripravljajo na drugo fazo, a datum še ni znan

Zaradi pandemije novega koronavirusa so hokejisti v ligi NHL zadnje tekme odigrali 12. marca, vse od takrat pa so v domači izolaciji. Vodstvo tekmovanja je pred tednom dejalo, da bi se počasi lahko začela druga faza (morda v drugi polovici maja ali ob koncu meseca), ko bi se hokejisti v manjših skupinah lahko vrnili na treninge, pozneje pa bi sezono poskušali izpeljati do konca.

Ali bo to res mogoče, bo treba še počakati, kot tudi na odgovor, kdaj se bo začela prihodnja sezona. Komisar Gary Bettman je v pogovoru za NHL network povedal, da bi se, če bi izpeljali prekinjeno tekmovalno obdobje, začetek prihodnjega zamaknil. Namesto tradicionalnega oktobrskega uvoda je mogoče, da bi NHL-ovci v sezono 2020/21 vstopili povsem ob koncu leta.

Do kdaj bodo dvorane samevale? | Foto: Gulliver/Getty Images Do kdaj bodo dvorane samevale? Foto: Gulliver/Getty Images

"Imamo kar nekaj manevrskega prostora, kdaj bi lahko začeli. Če bo prihodnjo sezono treba začeti šele novembra ali decembra, bomo o tem seveda razmislili. Pri odločitvah bomo preudarni in previdni. To ne bo dirka, da bi se vrnili kot prvi," opozarja Bettman in dodaja, da nadaljevanja te sezone zagotovo ne bo brez dobre predhodne priprave hokejistov, saj ne želijo nepotrebnih poškodb.

Ob tem je povedal, da so dobili veliko ponudb, kje bi lahko gostili preostanek sezone, če se bodo odločili, da jo res izpeljejo na enem prizorišču. Med mogočimi mesti je Edmonton.

Njegov namestnik Bill Daly pa je v pogovoru za TSN povedal, da bodo morali imeti pred vrnitvijo zagotovljenih dovolj testov za covid-19 za vse vpletene v tekmovanje. 

Klemen Mohorič
Sportal Klemen Mohorič bo znanje predajal pri dvakratnih prvakih lige KHL

 

Ne spreglejte