Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 3. 2015,
8.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga EBEL Luka Gračnar Red Bull Salzburg KAC Celovec Black Wings Linz

Nedelja, 22. 3. 2015, 8.20

8 let

Salzburžanov preteklost ne zanima, Dunajčani poskušajo četrtič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čas je za začetek polfinalne serije lige EBEL, v kateri se bo Salzburg Luke Gračnarja pomeril s Celovcem, črna krila iz Linza pa si bodo zadnjo fazo izločilnih bojev poskušala priigrati proti Dunaju.

Favoriti prvega para so rdeči biki iz Mozartove prestolnice, ki so tako redni del kot del za razvrstitev končali na prvem mestu lestvice. Drugače je z nepredvidljivimi Korošci. Ti so se sicer izognili lanski sramoti, ko so ostali brez končnice, a za izločilne boje so trepetali vse do zadnje tekme kvalifikacijskega dela.

Celovec je v četrtfinalu s 4:1 odpravil Znojmo in imel pred večernim srečanjem – podobno kot Salzburg, ki je z enakim rezultatom odpravil Beljak – teden dni časa za pripravo. Moštvi, ki sta se v končnici srečali štirikrat, a še nikoli v polfinalu, vsako pa je bilo uspešno dvakrat, sta v letošnji sezoni odigrali štiri obračune. Tri so dobili Gračnarjevi, ki bodo imeli prednost domačega terena, kjer bogati nasprotniki niso slavili vse od decembra leta 2013.

"Preteklost je za nami in nas ne zanima. Naši branilci bodo morali garati in biti osredotočeni na njihove močne napadalce, kot so bili proti Beljaku. Pomembno bo, da bomo čim več streljali in da bomo pozorni na odbitke," je za uradno stran lige misli strnil trener Salzburžanov Daniel Ratushny. "V zadnjih tednih smo prikazali svoj najboljši hokej in tako moramo nadaljevati v Salzburgu. Zavedamo se, da je Red Bull izjemno močna drsalna ekipa, a imeli smo teden dni časa za pripravo in zdaj smo pripravljeni," sporoča branilec Celovca Johannes Reichel.

Dunaj proti Linzu vselej izvisel

Linz in Dunaj sta imela za pripravo manj časa. Prvi si je polfinale priigral šele v petek, ko je na sedmi tekmi izločil aktualnega prvaka Bolzano, hokejisti iz avstrijskega glavnega mesta pa so si polfinalno vstopnico priigrali dva dni prej, ko so s četrto zaporedno zmago preskočili Sapo Fehervar.

Avstrijska nasprotnika sta se v preteklosti v izločilnih bojih srečala že trikrat in vselej so kratko potegnili Dunajčani, ki jim tudi letošnji rezultati proti Linzu ne kažejo najbolje, saj so mu priznali premoč kar na petih od šestih srečanjih. Kljub temu je trener Jim Boni, ki je vodenje moštva prevzel pred mesecem dni, optimističen: "Smo popolnoma drugačna ekipa kot v rednem delu. Linz je favorit, ima izjemno nevaren napad, a mi smo zmagali na zadnjih štirih tekmah letošnje končnice. Pripravljeni smo."

Tudi črna krila zagotavljajo, da so pripravljena, čeprav časa za počitek ni bilo. "Lani smo imeli teden dni premora, preden smo se pomerili s Salzburgom, nato pa izgubili z 0:3, tako da je za nas bolje, da smo bili ves čas v tekmovalnem ritmu in da premora praktično nismo imeli," pravi mladi čuvaj linške mreže Thomas Dechel.

V finale se bo uvrstila ekipa, ki bo prva zmagala štirikrat.

Ne spreglejte