Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 10. 2019,
18.10

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,29

Natisni članek

Sabahudin Kovačević poškodba Mlada Boleslav Gašper Krošelj

Torek, 1. 10. 2019, 18.10

4 leta, 6 mesecev

Po poškodbi operiran, zdaj ga čaka večmesečno okrevanje

Sabahudin Kovačević: Lahko bi končal na invalidskem vozičku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,29
slovenska hokejska reprezentanca SP 2019 Nursultan Sabahudin Kovačević | Sabahudina Kovačevića čaka večmesečno okrevanje. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Sabahudina Kovačevića čaka večmesečno okrevanje.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenski hokejski reprezentant Sabahudin Kovačević je v Pragi prestal operacijo vratne hrbtenice, po kateri ga čaka večmesečno okrevanje. Težave so se začele po eni od pripravljalnih tekem in se stopnjevale do te mere, da so mu zdravniki dejali, da bi lahko končal na invalidskem vozičku. Visokorasli branilec je v domači oskrbi, kjer bo ostal še lep čas.

V dresu češkega elitnoligaša bi morala tudi v tej sezoni drsati dva standardna člana slovenske reprezentance, a bo, kot kaže, Mladi Boleslavi do konca sezone lahko pomagal le vratar Gašper Krošelj. Sabahudinu Kovačeviću je to preprečila poškodba. Steber obrambe jo je skupil na eni od pripravljalnih tekem, ko so hokejisti palice prekrižali z nasprotnikom iz Extralige Karlovy Vary.

Sprva brez večjih težav, nato je šlo hitro navzdol

"Obračun sem odigral do konca. Sprva težave niso bile velike, a se je stanje žal postopoma precej poslabšalo. Pojavile so se težave s hojo. Noge so me bolele, na koncu me niso ubogale več. Nato je šlo vse skupaj hitro navzdol," je 31-letnik v klubski diktafon povedal, kako so se začele in stopnjevale težave z vratno hrbtenico.

Kot je dodal, ni veliko manjkalo, da bi se vse skupaj še precej poslabšalo: "Zdravniki so mi celo rekli, da nisem bil prav veliko oddaljen od invalidskega vozička."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Obránce Bruslařů Sabahudin Kovačevič musel tento týden narychlo podstoupit operaci krční páteře. Jedná se o důsledek letního přípravného zápasu s Karlovými Vary. „Zápas jsem tehdy dohrál, ty obtíže nebyly tak hrozné. Bohužel se ale postupně stupňovaly,“ vypráví dnes už do domácí péče propuštěný třiatřicetiletý Slovinec, který operační zákrok podstoupil v Praze Na Homolce. „Postupně jsem začínal mít problém s chůzí, bolely mě, až neposlouchaly, nohy. Zbytek už šel rychle,“ říká otec dvou malých chlapců. Kdyby nebylo dalšího zásahu lékařů, nemuselo to dopadnout vůbec dobře. „Řekli mi, že jsem byl jen kousek od toho, abych skončil na vozíku.“ Sabahudin Kovačevič bude v rekonvalescenci několik měsíců, nedá se říct, zda ještě vůbec stihne letošní sezonu, je to ale spíš nepravděpodobné. Bruslařům ale fandit nepřestane, už zítra se na ně ostatně přijde podívat do kabiny. Držíme palce, Kovi! #bkboleslav #jedentymjedencil @budo8_6

A post shared by BK Mladá Boleslav (@bkmladaboleslav) on

Večmesečno okrevanje

Klub je na uradni strani potrdil, da je Kovačević na Češkem že prestal operacijo vratne hrbtenice in da bo okrevanje trajalo kar nekaj mesecev. Kot so še zapisali, ni izključeno, da bo branilec izpustil celotno sezono.

Mladi Boleslavi gre v tej sezoni sicer precej dobro. Njeni hokejisti so na šestih tekmah izgubili le enkrat in so trenutno tretji. Na vrhu je Liberec.

Težave z zdravjem ima še en Slovenec v češki Extraligi, branilec Blaž Gregorc je zadnjo tekmo odigrali 20. septembra.

HK SŽ Olimpija - KAC II Alpska liga, 1. krog
Sportal Blejci premagali Mariborčane, Olimpija uspešna tudi v Kranju
Ne spreglejte