Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 9. 2013,
16.53

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga EBEL Jan Muršak HDD Olimpija

Petek, 6. 9. 2013, 16.53

7 let, 12 mesecev

Ryan brani strelsko krono, Slovenci zadržani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Začetek lige EBEL je tik pred vrati. V zadnji sezoni je strelsko krono osvojil Kanadčan Derek Ryan, ki igra za VSV Beljak. Slovenci so bili zadržani. Pripravili smo vam statistični pregled sezone.

V sezoni 2012/13 sta se za naziv najučinkovitejšega igralca borila kar klubska kolega, Derek Ryan in John Hughes. Oba sta na koncu odigrala 61 tekem, statistično pa je bil uspešnejši prvi, ki je zbral 77 točk. Nekdanji igralec Olimpije je zbral štiri točke manj, mejo 70 točk pa je presegel le še Luciano Aquino iz Dornbirna. Slovenski hokejisti se s točkovnim izkupičkom ne morejo pohvaliti. Še najvišje je bil Jan Muršak, ki pa je v Ljubljani preživel le pol sezone. Pesničan je odigral le 30 tekem in v statistike vpisal neverjetnih 48 točk, tako da je na obračun dosegal več kot točko. Sicer je bil pri edinem slovenskem predstavniku v ligi EBEL, HDD Olimpiji, najučinkovitejši Brock McBride, na 51 tekmah je dosegel 54 točk, za lepo število pa se lahko zahvali prav Muršaku.

Med branilci je bil najučinkovitejši Avstrijec Andre Lakos, ki se je po dobri sezoni preselil na Češko. Pri Olimpiji je največ točk med branilci zbral Patrick Coulombe, ki je podobno kot McBride zapustil Ljubljano in odšel v Beljak, kjer je še nekaj hokejistov, ki so v preteklosti nosili dres Olimpije. Od slovenskih hokejistov je bil najuspešnejši Klemen Pretnar, ki tekmuje za beljaške Orle. Med Slovenci pa se je izkazal vratar Luka Gračnar, ki je imel 91,1-odsotno uspešnost obranjenih strelov in je zasedel šesto mesto. Mesto za njim je končal Jerry Kuhn, ki bo tudi v tej sezoni branil vrata Olimpije. Na vrhu je bil celovški čuvaj mreže Rene Swette. Največ časa je na kazenski klopi presedel Antonin Manavian, ki je igral za Innsbruck. Slovenci tudi v tej prvini niso bili pri vrhu, kar je sicer pohvalno. Največ kazenskih minut, 55, je zbral Matej Hočevar.

Ne spreglejte