Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 12. 2017,
20.03

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Gašper Krošelj Rødovre Mighty Bulls Metal Ligaen legionarji slovenska hokejska reprezentanca risi

Sreda, 27. 12. 2017, 20.03

6 let, 4 mesece

Rusi: Robert Sabolič je novi član Torpeda iz Nižnega Novgoroda

Še en ris se seli: odhaja v klub, zaklet za Slovence

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Robert Sabolič | Foto HZS/Drago Cvetanovič

Foto: HZS/Drago Cvetanovič

Po poročanju uradne strani Kontinentalne hokejske lige je še četrti slovenski napadalec v ligi KHL to sezono zapustil klub. Robert Sabolič je zaradi slabih razmer končal sodelovanje z Admiralom iz Vladivostoka in se pridružil Torpedu iz Nižnega Novgoroda, so zapisali na straneh tekmovanja. Pri tem so letos igrali tudi Jan Muršak, Žiga Jeglič in Rok Tičar. Nihče ni več član Torpeda. Slovenski vratar Gašper Krošelj pa ostaja pri danskem prvoligašu Rødovre Mighty Bulls do konca sezone. 

Slovenska turbulenca v Kontinentalni hokejski ligi se nadaljuje. Niti eden od Slovencev sezone ne bo končal v klubu, pri katerem jo je začel. Kolektiv je namreč zamenjal še preostali, četrti napadalec lige KHL Robert Sabolič. Devetindvajsetletnik je v ligo KHL prišel lani, ko je zaigral za Admiral Vladivostok in bil eden od ključnih igralcev ruskega moštva. Že sredi sezone si je priigral novo pogodbo, ki bi se mu iztekla po tem tekmovalnem obdobju.

Robert Sabolič | Foto: YouTube Foto: YouTube

A Gorenjec sezone ne bo končal pri Admiralu, ki se ne bojuje le s tekmeci, temveč tudi s finančnimi težavami. Le nekaj ur pred iztekom prestopnega roka je Sabolič zapustil Vladivostok (odšli so številniigralci) in se preselil k drugemu KHL-ovcu.

Za dvoletno sodelovanje se je dogovoril s Torpedom in Nižnega Novgoroda. Ta je bil za Slovence letos zaklet. Zanj so zaigrali trije reprezentanti Jan Muršak, Rok Tičar in Žiga Jeglič. Vsi trije so ga že zapustili.

Muršak okreva po poškodbi in išče nov klub, Tičar je po novem član Sibira iz Novosibirska, Jeglič pa Nefethimika iz Nižnekamska.

Torpedo, ki mu vlada samovoljni trener Peteris Skudra, je na petem mestu zahodne konference. Sabolič je v tej sezoni odigral 44 tekem, vknjižil 10 zadetkov in 15 podaj.

Gašper Krošelj ostaja pri Rødovre Mighty Bulls do konca sezone

Potem ko se je hokejskemu čuvaju mreže Gašperju Krošlju Medveščak oktobra zahvalil za sodelovanje, je 30-letnik po mesecu in pol le dobil novega delodajalca. Decembra se je preselil na Dansko, k Rødovre Mighty Bulls, ki ima izjemno smolo z vratarji. Poškodovala sta se tako prvi kot drugi čuvaj mreže in v skandinavskem klubu so morali ukrepati.

Gašper Krošelj ostaja na Danskem do konca sezone. | Foto: HZS/Drago Cvetanovič Gašper Krošelj ostaja na Danskem do konca sezone. Foto: HZS/Drago Cvetanovič

Med vratnici so postavili Krošlja. Prvi dogovor je predvideval, da slovenski reprezentant ostane do konca leta, čas pa bo pokazal, ali bo Ljubljančan njihov član tudi v nadaljevanju sezone. Glede na to, da še ni znano, kdaj se bosta prvotna vratarja danskega kolektiva vrnila, so se v klubu odločili, da Krošlja zadržijo do konca tekmovalnega obdobja.

Hvaležni sponzorjem

"Gašper se je odlično vklopil v našo ekipo. Zelo smo zadovoljni z njegovimi predstavami in veseli, da se nam je uspelo dogovoriti za sodelovanje do konca sezone," je za uradno stran kluba dejal direktor Bjørn Sørensen.

V trenutno šestem moštvu danske Metal Ligaen so zadovoljni, da so jim sponzorji šli naproti. "Že ko smo Gašperja predstavili kot okrepitev, je bilo vprašanje financ, ali nam bo uspelo podaljšati pogodbo. Na koncu se je vse dobro izšlo, zahvaljujoč kopici zvestih sponzorjev," so še zapisali.

Krošelj, ki je bil na zadnjih večjih reprezentančnih akcijah prvi vratar in se poteguje za eno od treh vratarskih mest na olimpijskem seznamu, je do zdaj branil na petih tekmah, njegovo moštvo je v tem času izgubilo le enkrat, pri svojem delu je bil 93,33-odstotno zanesljiv, kar je drugi najvišji odstotek v ligi.

Ne spreglejte