Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 1. 2014,
11.08

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Aleš Kranjc Rok Tičar Žiga Jeglič Mitja Robar Jan Urbas Marcel Rodman Robert Sabolič Blaž Gregorc

Natisni članek

Sreda, 15. 1. 2014, 11.08

8 let, 3 mesece

Robarjevi dihajo za ovratnik slovenskemu ''dvojcu'', Hamburg zmagovito

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V Nemčiji Hamburg nadaljuje z odličnimi igrami, po šesti zaporedni zmagi je prednost pred drugim Kölnom povečal na deset točk, Robarjev Krefeld ima še dve točki manj. Na Češkem srdit boj za končnico.

Osem zmag in dva poraza je januarski izkupiček Hamburga, ki si je na vrhu razpredelnice nemškega prvenstva priboril že deset točk prednosti pred drugim Kölnom, ta je sicer odigral dve tekmi manj. A hokejisti iz drugega največjega nemškega mesta so očitno ujeli pravi ritem, slavili so že šestič zapored. Slabše je šlo pretekli teden Kranjcu in Tičarju, najprej sta premoč priznala devetemu moštvu Iserlohnu, ki je januarja osemkrat zmagal in le enkrat izgubil, nato pa komaj premagala zadnje moštvo lige Düsseldorf.

Je pa lahko toliko bolj nasmejan Mitja Robar, ki je po zmagi Krefelda nad "slovenskim" Ingolstadtom in aktualnimi prvaki iz Berlina tik za drugim mestom. Neposredno uvrstitev v končnico še naprej srdito lovi sedmi München Jana Urbasa in osmi Ingolstadt, za katerega je po slabem mesecu spet zaigral Žiga Jeglič in zabil dvakrat. Daleč od izločilnih bojev pa je Schwenninger Marcela Rodmana.

Aktualni prvaki moštva Skelleftea so vendarle končali črn niz petih poraz in se z dvema zmagama v preteklem tednu vrnili v stari ritem ter spet zvišali prednost pred zasledovalci. Odlično nadaljuje nekdanje moštvo našega legionarja Jana Urbasa, Växjö Lakers je odpravil vse tri nasprotnike in se zavihtel s četrtega na drugo mesto, na tretjem je Frölunda. Boj za šesto mesto in neposreden skok v končnico je povsem odprt, moštva med petim in osmim mestom loči le pet točk. Izpad oziroma boj za obstanek v ligi grozi ekipama Örebro in AIK.

Na Finskem je Kärpät s tremi zmagami spet pobegnil tekmecem in prednost dveh točk povečal na udobnih osem. Tappara ostaja druga, v najboljši trojici so še hokejisti SaiPe iz Lappeenrante. Tudi na Finskem se bo do konca rednega dela, ki se bo končal 13. marca, zgodil še hud boj za uvrstitev na šesto mesto, ki brez dodatnih bojev pelje v končnico. Tam pa zagotovo ne bo zadnjih dveh moštev, KalPe iz Kuopia in TPS iz Turkuja.

Prevlada praške Sparte se nadaljuje. Pretekli teden novi dve zmagi in spodrsljaj proti aktualnim prvakom iz Plzna, a na vrhu imajo hokejisti iz prestolnice kar 18 točk naskoka. Blaž Gregorc je s Pardubicami sicer pridobil eno mesto, a bodo še kako trepetali za končnico. Za šestim mestom, s katerim bi si že zagotovili četrtfinale, zaostajajo že za osem točk.

Glede na to, da gredo v boj za dodatni dve vstopnici moštva med sedmim in desetim mestom in da trenutno ekipe na mestih med osmim in 12. ločijo le tri točke, si prav veliko spodrsljajev ne morejo več privoščiti. Na dnu češkega prvenstva ostaja klub Pirati Chomutov.

Hokejisti Züricha so po lanskem spodrsljaju v polfinalu odločni, da letos posežejo višje. Z rezultati, ki so jih priigrali v tej sezoni, je ponovitev sezone 2011/2012, ko so postali prvaki, uresničljiva, a treba je iti počasi. Trenutno imajo pred drugim Fribourgom zanesljivih 16 točk prednosti. Če ''levi'' nimajo preveč skrbi, jih imajo zagotovo v taboru aktualnih prvakov iz Berna veliko, saj so šele deveti in si bodo do začetka marca morali še izboriti play-off, v katerega vodi osem mest. Tam pa vsekakor ne bo ekipe iz Rapperswil, za katero je že vso sezono rezervirano zadnje mesto.

Ne spreglejte