Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 3. 2017,
18.18

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

1

Natisni članek

risinje Pia Pren svetovno prvenstvo svetovno prvenstvo v hokeju Franc Ferjanič

Torek, 28. 3. 2017, 18.18

6 let, 6 mesecev

Priprave na SP v Pjongčangu

Dobrodelne risinje priznale premoč Kazahstankam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

1

slovenska hokejska reprezentanca

Slovenska ženska hokejska reprezentanca se na Bledu pripravlja na svetovno prvenstvo divizije II, skupine A, ki bo od 2. do 9. aprila na prizorišču prihodnjih olimpijskih iger v Pjongčangu v Južni Koreji. Risinje so v torek odigrale pripravljalno tekmo in s 3:6 izgubile s Kazahstankami, ki se pripravljajo na SP kakovostnejše skupine

Slovenska ženska izbrana vrsta se je dober teden pred začetkom svetovnega prvenstva divizije II, skupine A, zbrala v gorenjskem biseru, kjer bo pod taktirko glavnega trenerja Franca Ferjaniča ter pomočnika Boštjana Kosa opravila sedem treningov na ledu, čas pa namenila tudi analizi in nadgradnji teoretičnega znanja.

"Priprave smo zastavili precej ambiciozno. Poleg izpopolnjevanja posameznih elementov hokejske igre bomo zelo velik poudarek namenili tudi taktiki," pravi glavni strateg risinj, zadovoljen z novostjo, da se je ekipi v času priprav pridružil tudi trener vratark Matej Duh: "Prvič do zdaj bo z nami celoten čas priprav tudi trener vratark, kar bo zagotovo dodana vrednost za dekleta. To bomo v celoti izkoristili."

Varovanke Franca Ferjaniča se bodo za obstanek bojevale z Avstralijo, Južno Korejo, Nizozemsko, Severno Korejo in Veliko Britanijo. | Foto: Varovanke Franca Ferjaniča se bodo za obstanek bojevale z Avstralijo, Južno Korejo, Nizozemsko, Severno Korejo in Veliko Britanijo.

Lani so si doma zagotovile obstanek

Risinje na svetovnem prvenstvu v Pjongčangu čakajo obračuni z reprezentancami Avstralije, Južne Koreje, Nizozemske, Severne Koreje in Velike Britanije.

Slovenske hokejistke so si lani na domačem SP s petim mestom med šestimi udeleženkami zagotovile obstanek v diviziji II, skupini A. Takrat so izpadle Hrvatice, v to skupino pa so napredovale Avstralke. Nizozemke so v to skupino nazadovale iz divizije I, skupine B, kamor se bo uvrstila najboljša reprezentanca na SP v Pjongčangu.

Pred odhodom izgubile s Kazahstanom

Slovenke so v torek odigrale prijateljsko tekmo z izbrano vrsto Kazahstana, ki se za nastop na svetovnem prvenstvu na Poljskem (divizija I, skupina B) pripravlja v Avstriji. Risinje so tekmicam priznale premoč s 3:6.

Slovenke so se na pripravljalni tekmi na Bledu pomerila s Kazahstanom in izgubile s 3:6. | Foto: Hokejska zveza Slovenije Slovenke so se na pripravljalni tekmi na Bledu pomerila s Kazahstanom in izgubile s 3:6. Foto: Hokejska zveza Slovenije

Slovenska reprezentanca na Bledu:

Vratarke: Ines Confidenti, Pia Dukarič, Tjaša Povšnar
Branilke: Maja Bizjak, Mojca Duh, Katarina Haus, Nina Lončar, Nuša Porekar, Sergeja Zimšek
Napadalke: Patricija Beribak, Katja Biščak, Tamara Breznik, Sara Confidenti, Eva Dukarič, Anemaria Golob, Jerca Kenig, Pia Merc, Urša Pazlar, Pia Pren, Pija Strniša, Tamara Svetina
 

Pomagajo otrokom z motnjami v razvoju


Lepa gesta slovenskih hokejistk. | Foto: Hokejska zveza Slovenije Lepa gesta slovenskih hokejistk. Foto: Hokejska zveza Slovenije
Slovenske hokejistke so danes končale akcijo zbiranja plastičnih zamaškov, s katero so pomagale Društvu za pomoč osebam z motnjami v razvoju Vesele nogice iz Laškega.

Donacijo je v imenu društva Vesele nogice sprejela predsednica Spomenka Valušnik, so sporočili iz Hokejske zveze Slovenije.

Zamisel o zbiranju zamaškov se je igralkam porodila ob lanskih novembrskih olimpijskih kvalifikacijah v španskem San Sebastianu. V zadnjih petih mesecih so hokejistke Maribora, Olimpije in Triglava Kranja na vseh tekmah državnega prvenstva namesto vstopnine zbirale plastične zamaške z namenom, da jih ob koncu sezone podarijo za dobrodelen namen.

Društvo Vesele nogice združuje starše, skrbnike in podpornike otrok z razvojnim zaostankom, katerih skupen cilj je narediti korak naprej in pomagati najšibkejšim v družbi. "Lepo je bilo gledati, kako je kup zamaškov rasel s tekme v tekmo. Dekleta so opravila veliko delo, da lahko tako vsaj malo pripomoremo k plemenitemu delu, ki ga društvo opravlja," je dejala branilka Olimpije Nina Lončar.

Ne spreglejte