Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 8. 2021,
14.31

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Južna Koreja Olimpijske kvalifikacije risi slovenska hokejska reprezentanca

Nedelja, 29. 8. 2021, 14.31

2 leti, 7 mesecev

poročilo s tekme slovenija : južna koreja

Risi so se od Osla poslovili z zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
slovenska hokejska reprezentanca | Slovenski hokejisti so olimpijske kvalifikacije končali z zmago nad Južno Korejo.

Slovenski hokejisti so olimpijske kvalifikacije končali z zmago nad Južno Korejo.

Slovenska hokejska reprezentanca je v Oslu na Norveškem na zadnji tekmi kvalifikacijskega turnirja za uvrstitev na zimske olimpijske igre v Pekingu prihodnje leto premagala Južno Korejo s 4:1 (0:1, 3:0, 1:0). Varovanci Matjaža Kopitarja so sicer že po porazih na prvih dveh tekmah izgubili možnosti za tretjo zaporedno uvrstitev na ZOI.

Na ZOI so risi igrali v Sočiju 2014 in Pyeongchangu 2018, na novo priložnost pa bodo morali počakati najmanj do Milana in Cortine d'Ampezzo, ki organizirata igre leta 2026.

Risi so vse možnosti za Peking izgubili v četrtek in petek, ko so izgubili proti Danski s 3:4 in domačinom Norvežanom s 4:7. Vseeno pa so zadnjo tekmo Slovenci vzeli resno, saj bodo Korejci tekmeci tudi naslednje leto na svetovnem prvenstvu divizije 1 v Ljubljani.

Proti najbolj skromnemu tekmecu v skupini so Slovenci začeli bolje kot na prejšnjih dveh tekmah, a ploščka kljub številnim lepim priložnostim niso spravili za hrbet razpoloženega Matta Daltona v vratih Južne Koreje. Tudi Korejci so ob redkih prehodih v slovensko tretjino nekajkrat nevarno sprožili v igri 5 na 5.

V zadnji minuti prvega dela pa so azijski predstavniki izkoristili slabše posredovanje Matije Pintariča v vratih slovenske izbrane vrste in povedli z igralcem več na ledu.

Prvi zvezdnik Anže Kopitar je tekmo končal z zadetkom in tremi podajami. | Foto: Prvi zvezdnik Anže Kopitar je tekmo končal z zadetkom in tremi podajami. Slovenci so se še naprej mučili s tekmeci, sredi druge tretjine pa vendarle strli Daltona v vratih in povedli, potem ko so imeli najprej prednost dveh, nato pa še enega igralca na ledu. Pod prvi zadetek se je podpisal Žiga Jeglič, pod drugega vsega dve minuti kasneje pa Rok Tičar. Obema je asistiral Anže Kopitar.

To je bilo prvo slovensko vodstvo na turnirju v Oslu, povišal pa ga je Robert Sabolič v 36. minuti, potem ko je najprej močno streljal in nato odbito ploščico poslal za hrbet Daltona.

V zadnji tretjini so Slovenci hitro zadeli, a sta glavna sodnika sprva zadetek razveljavila zaradi previsoke palice Mihe Verliča, ko je preusmeril plošček za hrbet Daltona. V nadaljevanju se je četa Matjaža Kopitarja obranila z dvema igralcema manj na ledu, imela tudi sama nekajkrat prednost na ledu, a se ji je četrti zadetek izmikal.

V zadnjih sekundah tekme je vendarle do prvega zadetka na turnirju prišel zvezdnik LA Kings Kopitar in skupno vknjižil sedmo točko ob šestih podajah. Več točk ima tekmo pred koncem le Danec Nikolaj Ehlers (4 goli, 4 podaje).

V zadnjem obračunu turnirja se bosta ob 16. uri za olimpijsko vozovnico pomerili Norveška in Danska, ki imata na vrhu lestvice F po dve zmagi in šest točk. V Peking pelje le prvo mesto.

Olimpijske kvalifikacije, Oslo, 3. krog*

Nedelja, 29. avgust 
Slovenija : Južna Koreja 4:1 (0:1, 3:0, 1:0) 0:1 Ahn (K. Kim, j. Jung, 20. PP1), 1:1 Jeglič (Urbas, Kopitar, 31., PP2), 2:1 Tičar (Kopitar, Gregorc, 33., PP1), 3:1 Sabolič (Tičar, Kopitar, 36.), 4:1 Kopitar 60. (EN)
Postava Slovenije: Pintarič, Krošelj; Pretnar, Crnovič, Kopitar, Tičar, Sabolič; Magovac, Gregorc, Jeglič, Urbas, Verlič; Logar, Čepon, Drozg, Ograjenšek, Kuralt; Podlipnik, Pavlin, Koblar,Maver, Zajc. Selektor: Matjaž Kopitar.
Postava Južne Koreje: Dalton, Hwang Hyun; Oh, Lee, K. Kim, S. Kim, Ahn; Song, Nam, Sa. Shin, Kang, Cho; Jung, Choi, Jeon, Park, San. Shin; Jee, Park, Lee, Shin Hyung, Lee. Selektor: Jim Paek.

 
slovenska hokejska reprezentanca
Sportal Slovensko slovo z zmago nad trdoživo Južno Korejo, v Peking Danci
Ne spreglejte