Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 5. 2015,
11.26

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
slovenska hokejska reprezentanca Katovice

Natisni članek

Sobota, 16. 5. 2015, 11.26

1 leto, 11 mesecev

Risi brez domačega turnirja, pred SP še enkrat na Poljsko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Slovenska izbrana vrsta se bo v sezoni 2015/2016 udeležila dveh mednarodnih turnirjev. Pred aprilskim SP v Krakovu bodo risi novembra spoznavali Katovice, februarja pa bodo obiskali Linz.

V prihodnji sezoni bodo na sporedu štirje reprezentančni premori, Slovenci bodo za sodelovanje na mednarodnih turnirjih izkoristili dva. Ob prvi klubski prekinitvi bodo nekateri novembra odpotovali v poljske Katovice, kjer bodo ob domačinih in risih nastopali še vsakoletni večkratni tekmeci Slovenije Avstrijci in Južni Korejci.

Decembrski turnir bo Slovenija izpustila, v reprezentančnem pogonu pa bo spet februarja, ko bo prizorišče bojev Linz. Tam bosta nastopili še dve članici elitne skupine Francija in Slovaška.

Pred odhodom na SP z dvema reprezentancama skupine B

Preden se bo slovenska reprezentanca odpravila na svetovno prvenstvo skupine B, ki ga bo med 23. in 29. aprilom gostil Krakov (ob Sloveniji in Poljski bodo nastopile še Avstrija, Italija, Japonska in Južna Koreja), bo odigrala vsaj dve pripravljalni tekmi. Dva nasprotnika sta že znana, Japonska in Južna Koreja sta namreč izrazili željo, da pred bojem za dve vstopnici za elito palice v Sloveniji prekrižata z risi.

Na kongresu se je vodstvo Hokejske zveze Slovenije dogovorilo še, da bodo Slovenija, Belorusija, Latvija in Francija (vse tri so članice elitne divizije) podpisale sporazum o tem, da med letoma 2017 in 2020 vsaka država novembra organizira en turnir, na katerem bodo nastopile prav omenjene reprezentance.

Ne spreglejte