Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 11. 2014,
14.18

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
liga EBEL HDD Olimpija

Natisni članek

Četrtek, 27. 11. 2014, 14.18

8 let, 3 mesece

Rdeči biki prešernih obrazov, Olimpija kljub točkovnemu skoku ne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Po treh četrtinah rednega dela vsa moštva gledajo v hrbet Salzburgu, Olimpija pa prav vsem. Ob igralcu več se še vedno najbolje znajde Znojmo, najbolj zanesljiv vratar je Jean Philippe Lamoureux.

Ekipe v razširjenem avstrijskem prvenstvu so odigrale že dobre tri četrtine rednega dela, do konca katerega jih loči le še devet tekem. Še vedno je lahko najbolj prešernega obraza Salzburg Luke Gračnarja, ki vztraja na vrhu EBEL-ligaške razpredelnice in ima pred Linzem šest točk prednosti, tretjeuvrščeni Dunaj zaostaja že devet. Še vedno se med prvo šesterico, ki vodi neposredno v četrtfinale, držita neavstrijska predstavnika Znojmo in Sapa Fehervar. Na dnu pa še naprej vztraja Olimpija, ki je sicer v tej četrtini zbrala skoraj toliko točk kot prej v prvi polovici skupaj, a se ni odcepila z zadnjega mesta.

Črna krila zbirajo točke

Na vrh lestvice najučinkovitejših hokejistov se je zavihtel član črnih kril iz Linza Andrew Jacob Kozek, ki je zbral 42 točk, točko manj pa ima njegov klubski kolega Rob Hisey. Takoj za Linčanoma sta nekdanja zmaja Chris D`Alvise in John Huges, medtem ko je največ točk pri Olimpiji zbral Hunter Bishop, ki zaseda 20. mesto.

Med branilci je na prvem mestu še en nekdanji hokejist kluba izpod Rožnika Nicholas Ross, ki svoje veščine kaže v dresu Innsbrucka, najbolj razpoložen branilec Ljubljančanov pa je Kyle Medvec.

Lamoureux najbolj zanesljiv, Chiodo najbolj oblegan

Med vratarji je Matthew Zaba predal prvo mesto beljaškemu orlu in staremu znancu Tivolija Jeanu Philippu Lamoureuxu, ki je s 93,28 odstotka ubranjenih strelov najbolj zanesljiv vratar.

Na tretjem mestu je Luka Gračnar, ki je zaradi operacije izpustil dobršen del obračunov (odigral jih je le 11).

Na petem mestu pa je s 33. nastopi in z dobrimi 92 odstotki ubranjenih strelov Andy Chiodo. Kanadčan se še vedno sooča z največjim povprečnim številom strelov na tekmo (37 strelov).

Olimpija najslabše z igralcem več/manj

Igra z igralcem več ostaja najšibkejša točka ljubljanskega moštva, ki je sicer power-play izboljšalo za pet odstotkov (iz 7,23 na 12,50) in v tretji četrtini rednega dela doseglo deset zadetkov z igralcem več, prej v polovici rednega dela le šest, a je še vedno najslabše moštvo, ko besede nanese na power-play.

Ta gre še vedno najbolje od rok Znojmu, ki izkoristi 27,27 odstotka iger ob številčni premoči. Tudi ob igralcu manj je najšibkejša Olimpija, ob številčnem manku pa se najbolje drži vodilni Salzburg.

Ne spreglejte