Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 11. 2011,
8.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

David Rodman Mitja Robar Gal Koren

Ponedeljek, 28. 11. 2011, 8.22

8 let

Razpoloženi Rodman, Robar dobil konkurenco

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na Švedskem gre najbolje Davidu Rodmanu, ki je v pretekli teden na dveh tekmah zabeležil tri točke. Na Finskem Mitja Robar zadnje tri tekme ni dobil priložnosti. V EBEL prvenec Gala Korena.

V drugem kakovostnem razredu švedskega hokeja se klubi, kjer nastopajo slovenski igralci, pretekli teden znova niso dobro odrezali. V sredo so vsi trije zabeležili poraz, čez vikend pa se je zmage veselil le Oskarshamn Davida Rodmana, ki pa je bil točkovno razpoložen. Pri porazu je enkrat zadel in podal, pri zmagi pa je dosegel drugi zadetek za svojo ekipo. Za Trojo/Ljungby, ki je na obeh tekmah zmogla tri zadetke, Žiga Pavlin in Andrej Hebar nista sodelovala pri nobenem. Enako število zadetkov je na dveh tekmah zabil Södertälje, za katerega še naprej ne igra poškodovani Žiga Jeglič. Na sredini tekmi je Blaž Gregorc prispeval podajo, Robert Sabolič je ostal brez točke.

Na Finskem je negativno serijo prekinil Lukko, ki je zmagal zadnje tri tekme, a brez prispevka Mitje Robarja, ki ni dobil priložnosti v postavi. Mariborčanu namreč nista šli na roko potezi uprave, ki je pretekli teden pripeljala v klub dva nova branilca, med njima je tudi Šved Johan Björk, ki je pred kratkim zapustil Acroni Jesenice. Se je pa v Nemčiji uspelo na lestvici uspelo nekoliko dvigniti Krefeldu, ki je v petek visoko ugnal Hannover (5:2), vendar Rok Tičar ni zabeležil točke. Na vrata je sicer sprožil tri strele, ki pa niso bili dovolj natančni. ''Pingvini'' so bili uspešni tudi v nedeljo, ko so bili s 6:4 boljši od Berlina, vendar je tudi tokrat statistika 22-letnega napadalca ostala prazna.

Pajič se je vrnil po poškodbi

Na Češkem je Mountfield Aleša Kranjca pretekli torek najprej odigral zaostalo tekmo, a moral priznati premoč nasprotniku, s soigralci pa je reprezentančni branilec ostal praznih rok tudi v petek. V nedeljo so Češke Budejovice le vpisale dve točki, 30-letni Jeseničan ni vpisal točke na nobeni tekmi. Ligo nižje se je po poškodbi v kader Slovana vrnil Rok Pajič, ki se na dveh tekmah ni vpisal v statistike. Poprad Sabahudina Kovačeviča je visoko ugnal Košice, visokorasli branilec je podal pri prvem zadetku. V zadnjem krogu se je s soigralci veselil tesne zmage z Nitro (2:1), vendar ni vpisal točke.

V Franciji je slovenski obračun med Brianconom (Maks Selan in Edo Terglav) in Angersem (Andrej Hočevar) pripadel slednjemu. Selan in Terglav sta prispevala podajo pri tretjem zadetku svoje ekipe. Grenoble je z 2:1 ugnal Villard de Lans, Mitja Šivic se v statistike ni vpisal, enako tudi ne Luka Bašič pri porazu Amiensa. V BEEL med vratnicami Medveščaka še naprej blesti Robert Kristan, pretekli teden pa se je z golom in podajo izkazal tudi njegov soigralec Gal Koren. Pri Beljaku se je Tomaž Razingar dvakrat vpisal med strelce.

Ne spreglejte