Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 1. 2014,
13.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tomaž Razingar slovenska hokejska reprezentanca

Petek, 24. 1. 2014, 13.52

8 let

Razi ne le čast zastavonoše, pač pa tudi čast predstavitve dresa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dan slovenskega hokeja, na katerem ne bo manjkalo obujanja spominov, hokejskih spopadov in olimpijcev, se bliža. Obiskovalci bodo premierno videli nov hokejski dres. Predstavil ga bo Tomaž Razingar.

Prvi februarski ponedeljek bo v dvorani Tivoli povsem hokejsko obarvan. Ljubitelji najhitrejše moštvene igre na svetu bodo na prazniku hokeja in olimpijcev uživali v dveh tekmah. Na prvi si bodo nasproti stali igralci z največ naslovi državnih prvakov v samostojni Sloveniji ter selekcija najučinkovitejših igralcev lige INL in igralcev, ki branijo barve HDD Olimpije v ligi EBEL.

Če bo imel prvi obračun veliko tekmovalnega naboja, bo drugi bolj revijalne narave, saj se bosta udarili aktualna olimpijska reprezentanca in jugoslovanska olimpijska reprezentanca, ki je leta 1984 igrala v Sarajevu. "Iz jugoslovanske reprezentance so se odzvali prav vsi, a zaradi poškodb, največ problemov imamo na vratarskih mestih, ne bodo vsi aktivno sodelovali. Prišel bo tudi kapetan Mustafa Bešić iz Italije, ki ga v Sloveniji po OI ni bilo prav veliko, tako da bo res en lep spektakel," je odziv nekdanjih oklepnikov, ki so v Sarajevu končali na 11. mestu, opisal generalni sekretar Hokejske zveze Slovenije Dejan Kontrec in se malce pošalil: "Upam pa, da bodo naši reprezentanti blagi do tistih izpred 30 let."

Razingar bo predstavil nov slovenski dres

Zabavo na ledu bodo pobudniki Dneva slovenskega hokeja HZS in OKS izkoristili tudi za predstavitev novega reprezentančnega hokejskega dresa, na katerem bo rdečo zamenjala zelena barva, na njem pa ne bo več risa, saj lahko vsebuje le državne simbole.

"Z OKS smo se pogovarjali, da bi dres, ki je izdelan že nekaj časa, predstavili že veliko prej, ampak zaradi težav z rokom dobave iz Kitajske smo se odločili, da ga predstavimo na Dnevu slovenskega hokeja. Ta čast bo pripadla Tomažu Razingarju, ki je prava oseba za to. In mislim, da bo predstavitev dresa še dodana vrednost spektaklu," je Kontrec predstavil, da bo slovenski zastavonoša tisti, ki bo razkril skrivnost slovenske oprave.

Ljudje pogrešajo kakovosten hokej

Selektor reprezentance Matjaž Kopitar pozdravlja idejo in verjame, da jih bodo navijači prišli pozdravit v velikem številu: "Ljudje v Sloveniji imajo zelo radi hokej. Prepričan sem, da v tem trenutku pogrešajo kakovosten hokej. Pohvale za idejo. Tisti, ki nas bodo prišli pozdravit, nam bodo izkazali svojo podporo in tako bomo tudi videli, da stojijo za nami."

Tudi častnemu predsedniku HZS in nekdanjemu članu predsedstva Hokejske zveze Jugoslavije Janku Popoviču se zdi prav, da ljudje pred odhodom v Soči pozdravijo hokejske junake: "Uvrstitev na OI je izreden uspeh. Če bi pred kvalifikacijami delali anketo, najbrž nihče ne bi rekel, 'zanesljivo se bomo uvrstili'. A to je neverjetna generacija, ki igra povsod po svetu, od lige NHL do KHL. Zveza ima izrednega trenerja, s katerim sem včasih na Bledu sodeloval, ko je še bil igralec in je že takrat kazal velike sposobnosti združevanja igralcev okoli sebe. Tako da mislim,da je ta generacija sposobna marsičesa. Prepustimo jim, da se izkažejo."

Če ste torej željni hokejske zabave in bi pred letom na OI radi pozdravili hokejiste in druge olimpijce ter obudili spomin na leto 1984, v ponedeljek, 3. februarja, ne smete zamuditi dogajanja v Dvorani Tivoli.

Ne spreglejte