Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 4. 2015,
21.17

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
slovenska hokejska reprezentanca Avstrija

Natisni članek

Nedelja, 19. 4. 2015, 21.17

8 let, 3 mesece

Raza ob zmagi nad Avstrijo do rekorda, risi se "krčijo"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska hokejska reprezentanca je tudi zadnji domači pripravljalni preizkus pred svetovnim prvenstvom na Češkem končala z zmago. Risi so Avstrijce premagali s 4:3.

Še preden je ultramaratonec Toni Perušič simbolično vrgel prvi plošček, so se pri krovni hokejski organizaciji s spominskima dresoma spomnili dveh jubilantov. Za branilca Žigo Pavlina je bila tekma proti severnim sosedom 100. v dresu slovenske reprezentance, za kapetana Tomaža Razingarja že 204., s čimer je postal rekorder po številu nastopov.

Za slovensko izbrano vrsto je bila to peta pripravljalna tekma za svetovno prvenstvo in peta zmaga (premagali so še Hrvaško, Madžarsko in dvakrat Japonsko), za Avstrijce, ki v Ljubljani niso nastopili z najmočnejšo postavo – manjkalo je kar nekaj oklepnikov, na katere bodo računali na Češkem, v postavi pa je bilo nekaj mladih upov iz Celovca in Salzburga –, pa tretji poraz na treh srečanjih (dvakrat so izgubili z Madžari). Dobrih tisoč gledalcev v prvem delu ni videlo zadetka, ki so mu bili veliko bližje Kopitarjevi varovanci. Ti so pogosteje oblegali vrata Reneje Swetteta kot Avstrijci Roberta Kristana, ki pravega dela ni imel. Med risi, tokrat je selektor ob Jana Muršaka in Jana Urbasa postavil Miho Verliča, Žigo Panceta pa preselil v tretji napad h kapetanu in Marcelu Rodmanu, je bil še najbližje zadetku v 16. minuti Rok Tičar, a je njegov strel zaustavil okvir vrat.

"Spustili so se z verige"

Če prva ni postregla z zadetkom, pa so gledalci na svoj račun prišli v drugi tretjini. Za Slovenijo se ni začelo dobro, že v 22. minuti je namreč za prvo vodstvo na tekmi poskrbel Mario Huber. Avstrijcem se je hitro po vodstvu ponudila še priložnost za zadetek z igralcem več, a se jim računica ni izšla.

Se je pa Slovencem, ko so se otresli pritiska Avstrijcev, le poklopilo v 28. minuti, ko je Žiga Pance v drugem poskusu plošček ob nogah avstrijskega vratarja poslal v mrežo za izenačenje. Veselje se še ni dobro poleglo, ko je iz praktično naslednje akcije za nov val navdušenja poskrbel Ken Ograjenšek. Slovensko prevlado je v 31. minuti z zadetkom za vodstvo s 3:1 kronal Jan Muršak, ki je po strelu Aleša Kranjca, čigar strel je Swette odbil, v mrežo pospravil odbitek. Pet minut pred koncem drugega dela je moral na kazensko klop Žiga Jeglič - prislužil si je 2+2 minuti -, kar so sosedi izkoristili, s strelom z razdalje je Gašperja Krošlja, Kristana je zamenjal sredi tretjine, premagal Daniel Mitterdorfer in soigralce na drugi odmor popeljal z zaostankom enega zadetka.

Po peti brez poraza, generalka 29. aprila

Dogajanje v zadnjem delu se je večino časa odvijalo pred avstrijskimi vrati, vendar risom nikakor ni uspelo zadeti. Bolj uspešni so bili nad drugi strani gostje, ki so v 53. minuti izenačili iz ene od redkih priložnosti, Krošlja pa je po odbitku z bližine premagal Daniel Woger. Kopitarjevi varovanci so se v lov za novim vodstvom podali z igralcem več, a ga ujeli tik zatem, ko so bile moči na ledu že izenačene. Zmagoviti zadetek je v 56. minuti prinesel Robert Sabolič. Avstrijci so ob koncu poskušali še brez vratarja, a so se vsi njihovi poskusi izenačenja in podaljška izjalovili.

Rise pred prvenstvom, prvo tekmo v Ostravi bodo odigrali 2. maja proti Belorusiji, čaka še en pripravljalni preizkus, in sicer bodo generalko opravili 29. aprila v Berlinu proti Nemčiji.

Ne spreglejte