Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 11. 2023,
21.33

Osveženo pred

5 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

Natisni članek

risi Edo Terglav slovenska hokejska reprezentanca

Četrtek, 9. 11. 2023, 21.33

5 mesecev, 3 tedne

Pripravljalni turnir, Budimpešta, 1. krog

Slovenci začeli z minimalnim porazom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43
SP v hokeju 2023, slovenska hokejska reprezentanca : Kazahstan, Žan Us | V slovenskih vratih je bil na obračunu z Italijani Žan Us. Risi so tekmo izgubili z 0:1. | Foto Guliverimage

V slovenskih vratih je bil na obračunu z Italijani Žan Us. Risi so tekmo izgubili z 0:1.

Foto: Guliverimage

Slovenska hokejska reprezentanca se med četrtkom in soboto v izrazito pomlajeni zasedbi mudi na pripravljalnem turnirju v Budimpešti. Edo Terglav je kot selektor reprezentanco prvič vodil danes na tekmi proti Italiji, debitiral pa je z minimalnim porazom 0:1. V večerni tekmi so Ukrajinci s 5:4 premagali Madžare.

Slovenski hokejisti so danes popoldne odprli pripravljalni turnir v Budimpešti, kamor je novi selektor Edo Terglav odpeljal pomlajeno zasedbo. Večina sodelujočih igra v domovini, največ pri Olimpiji, nekaj redkih pa službuje v tujini.

Slovenci so se za začetek pomerili z Italijani, v slovenskih vratih je tekmo začel Žan Us (Jesenice), na klopi pa je imel Terglav še Luko Kolina (Olimpija). V prvi tretjini zadetkov ni bilo, obe reprezentanci sta dobili po dve dvominutni kazni, Italijani so morali svojo drugo odslužiti tudi v začetku druge tretjine. Tudi v drugih 20 minutah igre se mreži nista tresli.

V 44. minuti tekme pa so se vodstva razveselili italijanski hokejisti. Usa je premagal Pascal Brunner, podajalca sta bila Alexander Petan in Giordano Finoro. Pri izidu 1:0 za naše zahodne sosede je tudi ostalo. 

Italijani so bili nekoliko agresivnejši nasprotnik, na vrata Usa so sprožili 31 strelov, medtem ko je njihov čuvaj mreže Damian Clara ustavil vseh 27 slovenskih poskusov. "Mislim, da smo pokazali kar dobro predstavo, malo je zmanjkalo, da bi dosegli vsaj en gol in izenačili, ampak na splošno moram reči, da je bila največja dobra stvar bila želja, energija, pozitivnost. Mislim, da smo pomlajenosti navkljub na dobri poti," je bil po tekmi zadovoljen Us.

V večerni tekmi so Ukrajinci s 5:4 premagali gostitelje Madžare. V petek ob 15. uri bodo risi palice prekrižali z Ukrajinci, v soboto ob 17. uri pa še z gostitelji.

slovenska hokejska reprezentanca, Matic Török
Sportal Mladenič, ki je svojo priložnost poiskal na severu Evrope
Edo Terglav, trening slovenske hokejske reprezentance
Sportal Po skoraj treh letih se je vrnil v Slovenijo. Prva naloga: spoznati fante.

Edo Terglav je prvič v vlogi selektorja. | Foto: www.alesfevzer.com Edo Terglav je prvič v vlogi selektorja. Foto: www.alesfevzer.com

"Veliko pozitivnih stvari na prvi tekmi kljub porazu. Energija je bila prava, so pa bile malenkosti, ki so naredile razlike. Izgubljali smo preveč ploščkov, bili smo premalo nevarni pred golom. Vratar je naredil, kar je moral narediti. So stvari, ki se jih da izboljšati. Moramo vzeti pozitivne stvari s te prve tekme, jutri pa je nova tekma, nov dan," je dvoboj za Hokejsko zvezo Slovenije ocenil Terglav.

Rezultat tokratnega turnirja ni v prvem planu, Terglav želi predvsem spoznati varovance in preveriti, koga od mlajše zasedbe bi lahko v kratkem priključil reprezentanci, ki jo čaka pomlajevanje.

Pripravljalni turnir, Budimpešta

Četrtek, 9. november 
Slovenija : Italija 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Brunner 44.

Madžarska : Ukrajina 4:5 (2:1, 2:2, 0:2)

Petek, 10. november 
15.00 Slovenija – Ukrajina 
18.30 Madžarska – Italija

Sobota, 11. november 
13.30 Italija – Ukrajina
17.00 Madžarska – Slovenija 

Povabljeni igralci:

Vratarja (2): Žan Us (HDD Acroni Jesenice), Luka Kolin (HK SŽ Olimpija)

Branilci (7): Aljoša Crnović, Kristjan Čepon, Jan Ćosić, Nejc Stojan (vsi HK SŽ Olimpija), Nik Širovnik (HK RST Pellet Celje), Žiga Urukalo (HDD Acroni Jesenice) in Bine Mašič (Vassan Sport – Finska)

Napadalci (15): Jaka Šturm, Rok Kapel, Žiga Mehle, Jure Povše, Nik Simšič, Jaka Sodja, Marcel Mahkovec, Miha Zajc (vsi HK SŽ Olimpija), Martin Bohinc, Žan Jezovšek, Erik Svetina (vsi HDD Acroni Jesenice), Rok Macuh (HC Olomuc – Češka), Luka Maver (Pioneers Vorarlberg – Avstrija), Blaž Tomaževič (Villacher VSV – Avstrija) in Matic Török (Koo Koo – Finska)

Selektor: Edo Terglav

Edo Terglav
Sportal Teden za spoznavanje in gradnjo mozaika prihodnosti
Ne spreglejte