Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 8. 2018,
9.32

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

1

Natisni članek

Klemen Pretnar Matija Pintarič Boštjan Goličič Blaž Gregorc Sparta Praga Jan Muršak Bern legionarji

Ponedeljek, 20. 8. 2018, 9.32

5 let, 8 mesecev

Pripravljalne tekme

Verličev je bil premalo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

1

Miha Verlič | Miha Verlič je ob porazu pri Nottingamu (1:2) zadel za 1:0. | Foto Vid Ponikvar

Miha Verlič je ob porazu pri Nottingamu (1:2) zadel za 1:0.

Foto: Vid Ponikvar

Za klubi slovenskih legionarjev, ki se pripravljajo na novo sezono, je že kopica tekem. Preverili smo, kako gre nekaterim reprezentantom.

Na zanimivem gostovanju se je mudil nemški prvoligaš Bremerhaven slovenskih napadalcev Jana Urbasa in Mihe Verliča, ki se je v primerjavi z zadnjimi leti odpravil na Otok. Kot so dejali v klubu, verjamejo, da se je kakovost hokeja tam izboljšala in da je bil to dober preizkus pripravljenosti ter lepa priložnost za uigravanje.

V soboto so gostovali pri udeležencu lige EIHL Glasgow Clan (lani se ni uvrstil v končnico) in ga premagali s 3:0. V nedeljo so naleteli na težjo oviro. Pri lanskem polfinalistu lige EIHL in udeležencu osmine finala lige prvakov zadnje sezone, ekipi Nottingham Panthers so izgubili z 1:2. Verlič je zadel za vodstvo 1:0, ob koncu srečanja pa so domačini priredili preobrat. 

Branilec Žiga Pavlin je s češkim drugoligašem Češke Budejovice gostoval pri udeležencu lige EBEL in vse do 59. minute držal rezultat 0:0, dobro minuto pred koncem pa so gostitelji zadeli in zmagali z 1:0.

Muršakovi osvojili turnir

Švicarski Bern, novo hokejsko domovanje Jana Muršaka, je zmagovalec turnirja Red Bull Salute. V petkovi polfinalni tekmi je v Garmisch-Partenkirchnu s 4:1 odpravil nemškega prvaka Red Bull München, v soboto pa v v finalu po podaljšku z 2:1 strl Red Bull Salzburg. Slovenski napadalec, ki je prvo pripravljalno tekmo pred dnevi odigral na centru, se je na tem turnirju preselil na krilo in ob številčni prednosti k prvi zmagi prispeval podajo za končni rezultat. Bern je na treh pripravljalnih tekmah trikrat zmagal.

Na turnirju je sodelovala tudi praška Sparta, za katero po novem igra Blaž Gregorc. Slovenski branilec in soigralci so na prvem obračunu po podaljšku izgubili s Salzburgom, v boju za tretje mesto pa nato v soboto s kar 8:1 odpihnili München. Gregorc se ni vpisal med strelce ali podajalce.

Pretnarjevi drugi

V petek je potekal obračun klubov s slovenskim pridihom. Na memorialnem turnirju Pavla Zabojnika, na katerem je slavila Banska Bystrica, se je Gradec napadalca Kena Ograjenška pomeril s Košicami branilca Klemena Pretnarja. Avstrijci so vodili s 3:1, nato pa so Pretnar in druščina priredili preobrat in slavili s 6:4. Košice so na zadnji dan turnirja v soboto s 4:1 odpravile še Celovec in končale na drugem mestu, Gradec pa je po podaljšku ugnal Zvolen (5:4) - Ograjenšek je podal za vodstvo z 2:1.

Klemen Pretnar se je od slovaškega prvaka Banske Bystrice preselil h Košicam. V petek so premagali Gradec, za katerega igra Ken Ograjenšek. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Klemen Pretnar se je od slovaškega prvaka Banske Bystrice preselil h Košicam. V petek so premagali Gradec, za katerega igra Ken Ograjenšek. Foto: Morgan Kristan / Sportida

V boju je bil še en EBEL-ligaš slovenskega predstavnika. Szekesfehervar, ki je zaradi poškodb in bolezni pogrešal nekaj igralcev, med drugim tudi napadalca Anžeta Kuralta, je v petek s 5:3 premagal slovaškega prvoligaša Žilino.

Težki preizkusi za Pintariča

Francoski prvak Rouen je končal mini turnejo po Švici, kjer so mu nasproti stali kakovostni tekmeci. Za začetek so visoko, z 0:9 izgubili s švicarskim elitnoligašem Lozano, nato pa se precej bolje držali na obračunu proti Geneve Servette, ki prav tako igra v prvi švicarski ligi – vodili so z 2:0, na koncu pa izgubili s 4:6 (zadnji zadetek so prejeli v prazen gol). Slovenski vratar Matija Pintarič je sodeloval na omenjenih tekmah, v petek, ko so odigrali tretje srečanje v štirih dneh, pa dobil počitek. Rouen je na tej tekmi švicarskega drugoligaša premagal La Chaux-de-Fonds s 4:2.

Matija Pintarič se je zadnje dni soočal s streli švicarske elite. | Foto: Vid Ponikvar Matija Pintarič se je zadnje dni soočal s streli švicarske elite. Foto: Vid Ponikvar

Povsem slovenski obračun v Franciji

V Franciji je bil v petek slovenski igralski in trenerski obračun. Lyon trenerja Mitje Šivica, vratarja Roka Stojanoviča (branil je vso tekmo) in napadalca Jake Ankersta je z 2:3 priznal premoč Grenoblu trenerja Eda Terglava, Boštjana Goličiča in Aleksandra Magovca. Dva od treh zadetkov zmagovite ekipe sta dosegla prav slovenska legionarja. Na 2:1 je zvišal novinec Magovac, končni rezultat je postavil Goličič. 

Lyon je v soboto palice prekrižal še z Brianconom, ki bo v prihodnji sezoni igral v drugi francoski ligi, in zmagal s 4:2.

Boštjan Goličič je odločil zmagovalca na slovenskem trenerskem in igralskem obračunu v Franciji. | Foto: HZS/Drago Cvetanovič Boštjan Goličič je odločil zmagovalca na slovenskem trenerskem in igralskem obračunu v Franciji. Foto: HZS/Drago Cvetanovič

Brez branilcev

Češki prvoligaš Karlovy Vary je v petek odigral že peto pripravljalno tekmo, slovenskih branilcev Sabahudina Kovačevića in Matica Podlipnika tokrat ni bilo v postavi. Izgubili so še četrtič, s 4:5 so klonili proti slovaškemu prvoligašu Dukli Trenčič. Karlovy Vary bodo prihodnji teden sodelovali na poletni ligi na Bledu.

V kadru ni bilo še enega branilca, ki si kruh služi na Češkem, Žige Pavlina. Njegove Češke Budejovice, ki se bodo spet poskušale prebiti v Extraligo, so po podaljšku s 6:5 premagale Linz.

Preberite še:

HK SŽ Olimpija
Sportal Olimpija po hudi bitki osvojila turnir pri sosedih
Jan Muršak
Sportal Jan Muršak o novem izzivu: Odločil sem se po tehtnem premisleku
Rok Tičar
Sportal Rok Tičar se seli na Kitajsko

 

Ne spreglejte