Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 4. 2024,
20.53

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,20
Jan Muršak KAC Celovec Red Bull Salzburg IceHL

Natisni članek

Nedelja, 14. 4. 2024, 20.53

3 mesece, 1 teden

Liga Ice, finale, peta tekma

Salzburžani po novi drami zmago oddaljeni od ubranitve naslova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,20
EC KAC : Red Bull Salzburg | Salzburžani so po novi zmagi v podaljšku povedli s 3:2 v zmagah in so od ubranitve naslova oddaljeni zmago. | Foto EC-KAC/Pessentheiner

Salzburžani so po novi zmagi v podaljšku povedli s 3:2 v zmagah in so od ubranitve naslova oddaljeni zmago.

Foto: EC-KAC/Pessentheiner

Hokejisti Salzburga so zmagovalci pete finalne tekme regionalne lige ICEHL. Danes so v gosteh premagali celovški KAC po podaljšku s 3:2 (0:1, 0:0, 2:1; 1:0), izid v zmagah je tako 3:2 za moštvo s Solnograškega. V finalu ekipi igrata na štiri zmage, naslednja, morda že odločilna tekma bo v torek v Salzburgu.

Salzburg : Celovec
Sportal Salzburgu tekma preobratov in izenačenje finalne serije

Salzburg je konec tedna naredil preobrat, saj je po zaostanku z 1:2 v zmagah dobil tekmi v petek in danes, obe po podaljšku. V petek je doma slavil z zmagovitim zadetkom Troya Bourka za 6:5 v 82. minuti, danes je odločitev padla nekoliko prej, v 67. minuti je zadel Nicolas Meyer. Pred tem je Thomas Raffl s svojim drugim zadetkom na tekmi pičle štiri sekunde pred koncem rednega dela izničil prednost Celovčanov. Po šesti tekmi v Salzburgu bo morebitna sedma in zadnja na vrsti v petek spet v Celovcu.

Finalni boj lige še tretjič poteka med Celovcem in Salzburgom, kluba se v finalu merita prvič po letih 2009 in 2011, ko je o prvaku odločala sedma tekma. Enkrat so zmagali Korošci, drugič Solnograjčani. Celovec, katerega člana sta tudi slovenska napadalca Jan Muršak in Luka Gomboc, je redni del končal na prvem mestu, Salzburg je bil tretji.

Celovčani so v četrtfinalu najprej s 4:2 v zmagah izločili Pioneers Vorarlberg, v polfinalu pa s 4:0 odpravili Pustertal. Pot Salzburžanov do finala je bila daljša. Najprej so s 4:1 izločili Linz, v polfinalu z Bolzanom pa je o potniku v finale odločala sedma tekma, ki so jo rdeči biki dobili v podaljšku.

Kluba sta se v rednem delu sezone srečala štirikrat, trikrat je zmagal branilec lovorike Salzburg. Prvak bo znan najpozneje 19. aprila. 

Liga Ice, finale, peta tekma:

Nedelja, 14. april:

Liga Ice, finale, izid v zmagah:

Celovec (1) – Red Bull Salzburg (3) /2:3/

// Razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage.
() V oklepaju je uvrstitev moštva po rednem delu sezone.

Preberite še:

Ec KAC : Salzburg, Jan Muršak
Sportal Izjemen gol Muršaka za drugo zmago Celovca v finalu
Ne spreglejte