Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 8. 2024,
23.00

Osveženo pred

1 ura, 23 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
KAC Celovec HDD Jesenice HK Olimpija Ljubljana

Natisni članek

Petek, 16. 8. 2024, 23.00

1 ura, 23 minut

Pripravljalni tekmi

Zmagovit pripravljalni uvod Olimpije, Jeseničani izgubili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
Olimpija Ljubljana : EC KAC, Lukaš Horak | Olimpija je na prvi pripravljalni tekmi z 2:1 premagala Celovec. | Foto HKO/Domen Jančič

Olimpija je na prvi pripravljalni tekmi z 2:1 premagala Celovec.

Foto: HKO/Domen Jančič

Hokejisti HK Olimpija Ljubljana so odigrali prvo pripravljalno tekmo in zadnjega finalista ICEHL Celovec premagali z 2:1. Prvi pripravljalni obračun so oddelali tudi člani HDD Sij Acroni Jesenice, ki so doma z 2:5 izgubili s predstavnikom lige Erste Gyergyói. Ta bo v soboto ob 17.45 gostoval še v Tivoliju.

Ljubljanska zasedba, ki bo tudi v novi sezoni edini slovenski kolektiv v ICEHL, je v petek v Tivoliju gostila ligaškega tekmeca iz Celovca. Zmaje je na domačem ledu, kjer so se predstavili v pretežno črnih dresih, v 16. minuti v vodstvo popeljal Žiga Pance.

Gostje, za katere sta igrala slovenska napadalca Jan Muršak in Luka Gomboc, so v začetku druge tretjine izkoristili številčno prednost in izenačili prek novinca Mathiasa Froma. Med podajalci je bil tudi Štajerec. Dobrih tisoč gledalcev je pet minut pred koncem rednega dela videlo novo vodstvo Olimpije, pod njega se je podpisal novi branilec, Američan Wyatt Ege in postavil končnih 2:1.

Romuni po učinkoviti zadnji tretjini odpeljali zmago

Olimpija bo v soboto ob 17.45 gostila še romunski klub Gyergyói, ki nastopa v ligi Erste, ko bodo priložnost dobili tudi nekateri mlajši igralci. Gyergyói je danes gostoval na Jesenicah in odpeljal zmago s 5:2. Železarji, ki jih po novem s trenerskega mesta vodi Finec Niko Eronen, so povedli z golom povratnika Nejca Brusa.

Po dveh tretjinah je bilo 2:2, za Jeseničane je zadel Maks Selan. Zadnja tretjina pa se je rezultatsko odvila povsem po željah gostov, ki so zadeli trikrat, njihov vratar pa ni več klonil.

Jeseničani bodo naslednjo pripravljalno tekmo odigrali 26. avgusta na gostovanju pri HK RST-Pellet Celje. Obe slovenski moštvi bosta v prihodnji sezoni igrali v Alpski ligi.

Ne spreglejte