Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 10. 2015,
11.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

HDD Sij Acroni Jesenice celinski pokal Dejan Varl

Torek, 27. 10. 2015, 11.49

8 let

"Pri takih tekmah potrebuješ več poguma in odločnosti, če želiš, da ti uspe"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Jeseničani so se konec preteklega tedna preizkusili v Celinskem pokalu, od katerega so se poslovili po prvem turnirju v Miskolcu. Kot pravi trener Dejan Varl, je zmanjkalo poguma in izkušenj.

Železarji so pred dnevi stopili iz okvirov lige INL in na drugi stopnji Celinskega pokala okusili nekaj močnih tekem. Če uvodni obračun z na koncu zadnjo špansko Jaco – dobili so ga s 3:1 – ni ravno spadal v kategorijo močnih srečanj, druga dva sta. Vodilnemu moštvu lige MOL in gostitelju skupine B Celinskega pokala Miskolc Megesvedek so bili državni prvaki rezultatsko blizu (poraz s 3:4), glavnemu favoritu in zmagovalcu skupine manj. Latvijski Mogo Riga jih je ugnal s 4:1 ter brez praske napredoval v naslednji krog.

"Bila je težka tekma. Igrali smo proti zelo disciplinirani, trdi, močni ekipi, ki je puščala malo prostora in časa. To so tekme, ki jih potrebujemo. Na takšnih tekmah se je treba hitreje odzivati, več odgovornosti je treba prevzeti nase, igrati bolj energično, z večjo željo in odločnostjo iti v dvoboj. To nam manjka. Prepoceni smo dobivali gole in preveč ploščkov izgubili v nevtralni tretjini. Čeprav smo proti tej ekipi sprožili zelo malo strelov, smo imeli kar nekaj smrtnih priložnosti, a če takih stvari ne izkoristiš na tekmi, ki se lomi, potem ne moreš pričakovati, da boš zmagal," je trener Gorenjcev Dejan Varl v klubski diktafon strnil misli po zadnjem obračunu, na katerem so njegovi varovanci sami odločali o svoji usodi, a se jim načrti niso izšli.

Potrebni so kilometri in izkušnje

Jeseničani so v skupini B končali na tretjem mestu in pomahali v slovo mednarodnemu tekmovanju, na katerem so si, kot upa njihov strateg, nabrali nekaj prepotrebnih izkušenj in spoznali, kje so njihove šibke točke.

"Potrebnega bo še veliko dela. Na ledu se je pokazalo, da so bili morda v določenih trenutki odzivi prehitri, prenagljeni, včasih smo se odzvali preveč panično. A za to je potrebna kilometrina, potrebne so izkušnje. Odločali smo o svoji usodi, a se žal na koncu ni izteklo, kot bi si želeli. Pri takih tekmah je treba pokazi več poguma in odločnosti, če želiš, da ti uspe. Turnir je bil sicer za nas zelo dobrodošel, za nekatere je bila to zelo velika izkušnja," je dodal Varl, ki se bo s svojimi fanti zdaj lahko usmeril v ligo INL, v kateri po sedmih odigranih tekmah zasedajo četrto mesto.

Ne spreglejte