Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 12. 2015,
13.13

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL Olivier Roy Fabian Dahlem Marko Popovič

Četrtek, 17. 12. 2015, 13.13

7 let, 12 mesecev

Predsednik Olimpije: Počakajmo na uradno izjavo in ne špekulirajmo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Predsednik Olimpije Marko Popovič čaka na uradno izjavo vratarja Olivera Roya o neigranju na torkovi tekmi. Vzrok za odsotnost bi bil lahko sobotni nesporazum. Danes tudi sestanek s kapetanoma.

"Drugi polčas" torkovega obračuna Olimpije z Innsbruckom še ni končan. V sredo smo pisali, da se bo moral vratar Olivier Roy zaradi odsotnosti na tekmi zagovarjati pred tričlansko disciplinsko komisijo, ki naj bi odločala kmalu.

"Prijavili smo ga disciplinski komisiji, ker ni prišel na tekmo oziroma je rekel, da ni pripravljen na tekmo. Zdaj bomo videli, kaj bo povedal disciplinski komisiji in kako bo ta odločala naprej. Nisem član disciplinske komisije, tako da v tem primeru ne odločam," se je na naše vprašanje ob dopoldanskem klicu odzval predsednik HDD Telemach Olimpijea Marko Popovič. Dodal je, da bodo stvari z disciplinsko komisijo jasne v zelo kratkem času, saj je vsem v interesu, da se stvari čim prej končajo.

Za kakšen nesporazum je šlo?

V pogovoru o Royu, ki v zadnjih dneh polni medije, je predsednik glede vratarjeve odsotnosti namignil, da bi pri vsem skupaj lahko šlo za "neko banalno stvar".

Ko smo ga vprašali, na kaj meri, je odvrnil, da naj bi na tekmi v Innsbrucku (Olimpija je v soboto pri Innsbrucku izgubila z 1:8, op. a.) nastal nesporazum, ki bi lahko povzročil slabo voljo. Na naše podvprašanje, ali je šlo za nesporazum med trenerjem in vratarjem, je odvrnil: "Mogoče, si pa ne upam trditi. Raje počakajmo na uradno izjavo in ne špekulirajmo."

Danes sestanek s kapetanoma in vratarjem

Čeprav igralci ostajajo profesionalni in v uradnih izjavah zatrjujejo, da se v slačilnici razumejo dobro, je vse več pokazateljev, da so odnosi skrhani in da je zaupanje med trenerjem in hokejisti načeto.

Popovič razumljivo o tem ni hotel razpredati, je pa dal s kratkim in jedrnatim odgovorom "danes imam sestanek z obema kapetanoma (Alešem Mušičem in Andrejem Tavžljem, op. a.)" vedeti, da bodo pri Olimpiji obravnavali to temo. Predsednika zmajev, kot kaže, čaka še en dan sestankovanj, saj naj bi se srečal tudi z Royem, čigar pogodbo po njegovih diplomatskih besedah spoštujejo.

Ne spreglejte