Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 3. 2015,
17.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

HDD Olimpija državno prvenstvo Marko Popovič

Sreda, 25. 3. 2015, 17.14

8 let

Predsednik Olimpije: Niti ne razmišljam o tem, kaj bi bilo, če fantje ne bi igrali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Še dva dneva sta do polfinala med Olimpijo in Celjem, v ljubljanskem taboru pa je še mnogo vprašajev. Vodstvo se trudi priskrbeti denar, predsednik kluba Marko Popovič je pred petkom optimističen.

Namesto treningov in priprav na novo zvezdico v domačem tekmovanju so bili na začetku tedna v taboru Olimpije najpogostejša točka dnevnega reda sestanki o zamudah pri izplačilih. Po besedah vodstva klub igralcem dolguje večinoma dve, nekaterim pa tri plače. Sestankovanja za zdaj še niso dala konkretnih odgovorov o tem, v kakšni postavi bodo zmaji napadli hokejiste iz knežjega mesta, je bil pa malce bolj konkreten sredin trening, ki je bil še najbolj intenziven ta teden. Šestnajst hokejistov se je zbralo na ledu dvorane Tivoli, kjer so tokrat igrali, in sicer sta se spopadli "stara" in "mlada" garda (bolje je šlo izkušenejšim). Na ledu se je vratarju Miiki Wiikmanu od tujcev pridružil še Tom Zanoški, ki bo po zagotovilih kluba vztrajal do konca državnega prvenstva.

"Zaupanje je treba graditi, izgubiš pa ga lahko v sekundi" A še vedno ni jasno, kdo bo v petek nastopil. Tega ne ve niti predsednik Marko Popovič, ki se do prvega polfinalnega spopada trudi zbrati določeno vsoto denarja, o kateri so se z igralci pogovarjali v ponedeljek.

"Fantje so rekli, da do petka pričakujejo eno plačo. Mi smo jim povedali, da bomo naredili vse, da se to uresniči, plače pa jim zanesljivo nismo obljubili, saj jim ne moremo obljubiti in zagotoviti nečesa, na kar nimamo vpliva," nam je v pogovoru dejal Popovič in dodal, da razume pomisleke igralcev o obljubah: "Glede na preteklost, ko je bilo v tem klubu marsikaj izrečenega, ne pa tudi realiziranega, jih razumem, da imajo pomisleke. Mi smo jim povedali, kakšne možnosti so in kako delamo, da delamo intenzivno, da to rešimo. Mislim, da smo na dobri poti, in prepričan sem, da tudi fantje nekje v sebi vedo, da so letos stvari nekoliko boljše. Vem pa, da je zaupanje treba graditi, izgubiš pa ga lahko v sekundi."

Tudi med sponzorji Pomislekov nimajo le igralci, pač pa tudi sponzorji, kar je trenutno eden od razlogov, da denarja še ni na računih ljubljanskih oklepnikov. "Pri določenih sponzorjih so se pojavili pomisleki in vprašanja glede morebitnih sanacij kluba, zato so tudi oni malce nezaupljivi. Ampak mislim, da smo stvari že skoraj uredili, in upam, da nam bodo sponzorji šli toliko na roko in da nam bodo ta sredstva, ki zdaj manjkajo, zagotovili, da lahko vse skupaj izpeljemo in končamo sezono."

In kaj, če rečejo "ne"? Petek je vse bliže, časa za zbiranje denarja pa vse manj. Kaj se bo zgodilo s prvo polfinalno tekmo, če bodo fantje rekli, da ne bodo igrali? "Najbrž jo bomo izgubili," izstreli naš sogovornik. Bo Olimpija igrala z mladimi, če se člani odločijo bojkotirati tekmo? "Moram reči, da sem prepričan, da nam bo uspelo zagotoviti nekaj sredstev in da bodo fantje le videli, da je bistveno boljše, da odigramo, kot da povzročimo neki administrativni zaplet, ki bi lahko imel slabe posledice tako zanje kot za klub. Zato niti ne razmišljam o tem, kaj bi bilo, če fantje ne bi igrali. Je pa seveda odločitev povsem njihova."

Lahko se zgodi, da ne bodo pripravljeni za finale, ki ne bo preprost Bolj kot to, da do petka ne bi zbrali denarja, Popoviča skrbi, da fantje, ki so se zavili v molk, ne trenirajo s polno paro: "Od igralcev bi pričakoval, da trenirajo in da so pripravljeni na to, da bodo prvaki. Mislim, da si s tem, ko ne trenirajo, delajo največjo medvedjo uslugo. Lahko se zgodi, da ne bodo primerno pripravljeni za finale, ki pa ne bo preprost. Nisem prepričan, da je način popolnoma primeren, ampak težko jih ob tem, da zamujamo s plačami, prepričujemo o čem drugem."

Kaj bo v tednu, ko zimski športi niso več toliko v ospredju in si je hokejska Olimpija pridobila nekaj publicitete, prinesel četrtek, bomo spremljali tudi na Sportalu.

Ne spreglejte