Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 2. 2019,
22.15

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca risi EIHC turnir

Petek, 8. 2. 2019, 22.15

5 let, 2 meseca

Poročilo s tekme Slovenija : italija

Za prvo mesto na turnirju po vzhodnih premagali še zahodne sosede

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
slovenska hokejska reprezentanca Madžarska Bled Žiga Jeglič | Žiga Jeglič je z mojstrskim zadetkom popeljal Slovenijo v vodstvo. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Žiga Jeglič je z mojstrskim zadetkom popeljal Slovenijo v vodstvo.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Slovenska hokejska reprezentanca je po četrtkovi zmagi nad Madžarsko (4:1) na drugem obračunu turnirja evropskega izziva na Bledu premagala še Italijo z 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) in si pred zadnjo sobotno tekmo že zagotovila zmago na turnirju.

slovenska hokejska reprezentanca Madžarska Bled Žiga Jeglič
Sportal Žiga Jeglič spregovoril o dopinškem prekršku: Na koncu lahko zaupaš le sebi #video

Slovenija si je z zmago proti Italiji, tekma je po pričakovanjih glede na moč zasedb, ki jih imajo ekipe na blejskem turnirju, odločala o prvem mestu, na koncu to tudi zagotovila; današnje zmage so se veselili Slovenci in si tako že dan pred koncem zagotovili zmago na domačem tekmovanju, nekoliko pa so se s tem tudi oddolžili Italijanom za poraz na lanskem SP divizije I v Budimpešti.

A takrat je italijanska zmaga z golom nekaj sekund pred koncem pomenila, da se je Italija uvrstila med elito, Slovenija pa ostala med drugoligaši. Danes tako velikega pomena dvoboj ni imel, vseeno pa je bil selektor Ivo Jan lahko zadovoljen, da je videl dobro igro svojih izbrancev, čeprav so se tekmeci na koncu približali.

Risi Bled 2019
Sportal Slovenci strli Italijane in osvojili turnir

Slovenci bi lahko že pred tem poskrbeli za trdnejše vodstvo. Predvsem v prvi tretjini in začetku druge so imeli več priložnosti in več strelov, vratar Matija Pintarič, ki je tokrat dobil priložnost med vratnicama, pa je bil dobro razpoložen in je zanesljivo ustavljal italijanske napade.

Edini gol v prvem delu pa je bil prava mojstrovina Žige Jegliča, ki je skorajda z mrtvega kota z desne strani presenetil vratarja Jacoba Smitha in plošček pod prečko spravil za njegov hrbet.

Slovenci so si z novo zmago že zagotovili prvo mesto. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Slovenci so si z novo zmago že zagotovili prvo mesto. Foto: Peter Podobnik/Sportida

V nadaljevanju je bila igra precej razbita, Italijani pa so v uvodnih minutah precej časa presedeli na kazenski klopi. Toda zaporednih številčnih prednosti Slovenija ni znala izkoristiti, se je pa nato sama ob števčni prednosti Italije brez težav ubranila.

Odločilen trenutek tekme je bila 45. minuta, ko je po natančni podaji Mihe Verliča v polno iz bližine zadel David Rodman. Vodstva z 2:0 Slovenija ni zapravila, si je pa ob koncu nekoliko otežila delo pri branjenju zmage. V zadnjih petih minutah so imeli namreč Slovenci dve izključitvi, prednost 5-3 pa je Italija, ko sta bili do izteka prve kazni le še dve sekundi, izkoristila in znižala. A to je bilo tudi vse in Slovenci so na koncu vendarle povsem zasluženo slavili še na drugi blejski tekmi.

Turnir se bo končal v soboto, ko bo Slovenija ob 19.30 igrala še proti Belorusiji. 

Slovenija : Italija 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Ledena dvorana Bled, gledalcev 500, sodniki: Juhasz (Madžarska), Pahor (Slovenija, glavna), Miklič, Javornik (oba Slovenija).
Strelci: 1:0 Jeglič (Tičar, Sabolič, 12.), 2:0 Rodman (Verlič, Urbas, 45.), 2:1 Pietroniro (Miceli, Frigo, 58.).
Streli: Slo 38 (13,16,9); Ita 26 (8,10,8)
Kazenske minute: Slovenija 12 + 10, Italija 14.
Postava Slovenije: Pintarič, Krošelj, Bašič, Čepon, Čimžar, Hebar, Jeglič, Kalan,  Kovačevič, Logar, Magovac, Pance, Podlipnik, Repe, Rodman D., Sabolič, Simšič, Štebih, Tičar, Urbas, Verlič, Zajc; Selektor: Ivo Jan
Postava Italije: Smith, Vallini; Casetti, Deluca, Frei, Frigo, Glira, Hochkofler, Hofer, Kostner, Lacedelli, Marchetti, Marzolini, Miceli, Miglioranzi, Petan, Pietroniro, T. Traversa, Trivellato, Zanatta.

Preberite še:

slovenska hokejska reprezentanca Gašper Krošelj
Sportal Stopil stopnico višje, kjer ni lahko, a uživa v izzivu
slovenska hokejska reprezentanca Bled
Sportal V nemškem klubu, v katerem nemščine skoraj ni slišati
Ne spreglejte