Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 2. 2013,
17.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

hokej

Sobota, 9. 2. 2013, 17.59

8 let

''Polovica Schladminga govori o ''risih'', polovica o Tini Maze''

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po zgodovinski zmagi, s katero so si ''risi'' zagotovili pot na ZOI v Soči, čestitke slovenski reprezentanci dežujejo z vseh strani. Zbrali smo nekaj odzivov po veliki zmagi.

Po dosanjanih olimpijskih sanjah izbrancev Matjaža Kopitarja, so se na socialnih omrežjih odzvali številni športniki, ki ''risom'' iz srca čestitajo. Dobitnik bronaste medalje v slalomu z OI v Lillehammerju leta 1994 Jure Košir je po zmagi na Tviterju zapisal: ''Pol Schladminga govori o Tini Maze, polovica pa o SLO hokejistih. So proud (ponosen op.p)!!'', tvit košarkarja Boštjana Nachbarja se glasi: ''Čestitke našim hokejistom!!! Bravo dečki!!!''. Tudi kajakaš Peter Kauzer se je odzval na olimpijsko vozovnico: ''ČESTITKE hokejistom!!! Vsa čast!!!'' Reprezentančnim kolegom, ki jim tokrat ni mogel pomagati, jim bo pa lahko v Sočiju, je čestital tudi Anže Kopitar: ''Iskrene čestitke vsem fantom! Piše se zgodovina!''

Za borbenost in uvrstitev med 12 moštev, ki bodo tekmovala na ZOI v Sočiju, je slovenski izbrani vrsti čestital tudi predsednik Slovenije Borut Pahor, ki je med drugim dejal, da ga je njihova zmaga neizmerno razveselila in da verjame, da nas bodo hokejisti razveseljevali tudi na olimpijskih igrah.

IIHF: Šok, presenečenje. Slovenija v Soči!

Na spletnih straneh svetovne hokejske zveze so zapisali: ''Da je majhna Slovenija naredila veliko delo. Popolnoma neverjetno. Slovenija je kot tretje rangirano moštvo skupine F potrebovala le dve tekmi, s katerima si je zagotovila vozovnico na olimpijske igre v Soči. Obe zmagi je zabeležila proti tekmecema, ki sta na svetovni lestvici uvrščeni višje, Belorusiji in Danski, in se prvič od samostojnosti s hokejsko ekipo uvrstila na zimske olimpijske igre.''

Zapisali so še, da se bo srečala s težkimi tekmeci, Američani, domačini Rusi in Slovaki. Na forumu IIHF-a so se oglasili številni ljubitelji hokeja, ki sicer Sloveniji na OI ne napoveduje prav veliko možnosti, a vsi po vrsti zatrjujejo, da si je majhna državica že z uvrstitvijo v Soči priborila ''zlato''.

Ne spreglejte