Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 11. 2015,
16.18

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar NHL Los Angeles Kings

Nedelja, 1. 11. 2015, 16.18

7 let, 12 mesecev

Podajalcu Kopitarju ni pomagala niti nenavadna druga tretjina (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je s svojo ekipo Los Angeles Kings v ligi NHL pred domačim občinstvom izgubil proti Columbusu. Hrušičan se je v strelsko statistiko vpisal s podajo.

Kralji so izgubili domačo tekmo proti moštvu Columbus Blue Jackets, ki v tej sezoni ne navdušuje z vrhunskimi rezultati. Nastop najboljšega slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja je bil zaradi udarca v glavo, ki ga je prejel na zadnji tekmi v St. Louisu, nekaj časa pod vprašajem. Hrušičan je pred tekmo vendarle pomiril navijače Los Angeles Kings in dejal: "Glede na to, da se mi kaj podobnega ni nikoli prej zgodilo, je bilo morda malo več skrbi, saj ne veš, kaj točno se dogaja s tabo. Po protokolu sem opravil preglede, počutim se dobro, izvidi so prav tako dobri. Pripravljen sem, da nocoj zaigram," je po treningu, na katerem je drsal z Marianom Gaborikom in Dustinom Brownom, povedal za uradno spletno stran kluba.

Na tekmi v Los Angelesu sta točki pripadli gostom iz zvezne države Ohio, čeprav so bili kar se tiče strelov na gol nevarnejši domačini. Columbus je po dveh tretjinah vodil z 2:1, vsi zadetki pa so padli v uvodnem delu srečanja. Za goste je kot prvi v 7. minuti zadel Cam Atkinson, nato je gledalce v dvorani Staples v "mestu angelov" spravil na noge Alec Martinez, saj je v 13. minuti poskrbel za izenačenje. Columbus se ni pustil ujeti v zanko. V 19. minuti je še enkrat premagal vratarja Kraljev, strelec pa je bil Brandon Dubinsky, ki je ploščico v gol preusmeril z nogo.

V drugi tretjini ni bilo zadetkov, tako da se rezultat ni spreminjal, vnovič pa so več strelov na vrata usmerili hokejisti Los Angelesa. Zanimivo je, da Columbus v tem delu srečanja sploh ni streljal v okvir vrat Los Angelesa, kar se je zgodilo prvič v zgodovini kluba.

Trud gostiteljev, da bi ujeli Columbus, ni bil poplačan. V 51. minuti so gostje povišali vodstvo na 3:1. Med strelce se je vpisal Gregory Campbell. Kraljem ni preostali nič drugega, kot da gredo na vse ali nič. Žarek upanja je posijal minuto pred koncem rednega dela, ko je Kopitar podal Jeffu Carterju, ta pa je dosegel šesti gol v tej sezoni in znižal zaostanek na 2:3. Hrušičan je vknjižil prvo podajo v tej sezoni (dosegel je štiri zadetke), na koncu srečanja pa se podobno kot gledalci v dvorani Staples Center ni mogel veseliti, saj je Columbus zmagal s 3:2.

Prerojeni gostje so pod vodstvom Johna Tortorelle dočakali že četrto zmago v zadnjih šestih tekmah in se odlepili od dna razpredelnice. Los Angeles je prekinil niz štirih zaporednih domačih zmag.

V noči na petek je bilo v ligi NHL odigranih še osem srečanj, največ zadetkov pa so dosegli Morski psi iz San Joseja. Na vrhu lestvice ostaja Montreal, ki je brez večjih težav odpravil New York Islanders. Zmagal je s 4:1, v zadnji tretjini pa je vrata Otočanov zatresel kar trikrat.

Ne spreglejte