Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 4. 2016,
20.22

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

hokej svetovno prvenstvo v hokeju slovenska hokejska reprezentanca risi

Sreda, 27. 4. 2016, 20.22

6 let, 7 mesecev

"Po porazu s Poljaki me je bilo kar malo sram, a smo se pobrali in prikazali značaj"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

"Začetek je bil slab, tako kot proti Poljski, a smo hitro reagirali in dosegli dva zadetka že v prvi tretjini. Potem smo se še malo pogovorili, fantje so se sprostili in igra je stekla," je po zmagi s 5:1 nad Južno Korejo dejal selektor Nik Zupančič.

Slovenska hokejska reprezentanca je po torkovem porazu s Poljsko na tekmi z Južno Korejo nujno potrebovala zmago, če je še hotela upati na prvo mesto na SP, in jo tudi dosegla. Slovenci obračuna niso začeli najbolje, že v 40. sekundi so zaostajali, a se v nadaljevanju zbrali in na koncu slavili s 5:1. Varovance Nika Zupančiča čaka dan počitka, nato pa se bodo v petek na srečanju z večnimi tekmeci Avstrijci pomerili za prvo mesto, ki zagotovo vodi med elito.

Ali bo v elito napredoval tudi drugouvrščeni, bo znano šele po skupinskem delu svetovnega prvenstva elitne divizije. To bo med 6. in 22. majem potekalo v Moskvi in Sankt Peterburgu. Če bosta Nemčija in Francija – kot gostiteljici SP elite leta 2017 letos ne moreta izpasti v nižjo divizijo – končali na zadnjih mestih v skupini, bo iz Katovic napredoval le zmagovalec.

Kaj so po zmagi povedali v slovenskem taboru?

 | Foto:

Nik Zupančič, selektor Slovenije: "Vsak ima kdaj slab dan, mi smo ga imeli včeraj. A fantom sem rekel, da je to tako kot otrok, ki pade, ko se žene za žogo. Otrok se pobere, ker ga žene naprej žoga, nas pa želja po eliti. Če smo to hoteli doseči, smo morali danes zmagati in fantje so to izpolnili. Začetek je bil slab, tako kot proti Poljski, smo pa hitro reagirali in dosegli dva zadetka že v prvi tretjini. Potem smo se še malo pogovorili, fantje so se sprostili in igra je stekla."

Robert Sabolič, igralec Slovenije: "Včerajšnji poraz smo takoj pozabili. Bilo me je kar malo sram, a smo si rekli, da moramo pozabiti. In smo. Igrali smo drugače, tako, kot smo se dogovorili. Seveda so bile še napake, a je bila igra bistveno boljša. Igrali smo tako, kot znamo, vemo, da smo najboljša ekipa na tem turnirju. Samo ne smemo misliti na tekmece, razmišljati moramo samo o svoji igri. Začetek je bil slab, a smo se pobrali, kar ni preprosto, tako da bi pohvalil fante."

Žiga Pance, igralec Slovenije: "Korejci so povedli, a se mi nismo predali. Vedeli smo, da bomo pravi, mogoče smo potrebovali malo dlje, da smo prišli do svoje igre, a smo na koncu zasluženo zmagali. Obe ekipi sta bili pod pritiskom, mi zaradi poraza, ker smo vedeli, da si ne smemo več privoščiti 'kiksa', oni zaradi priložnosti za napredovanje. A imamo boljšo in izkušenejšo ekipo, pokazali smo, kakšen karakter imamo. Prišli smo nazaj, čeprav smo imeli manj kot en dan počitka."

Žiga Jeglič, hokejist Slovenije: "Mogoče malo nesrečen začetek, ko so hitro dosegli gol. Potem smo odigrali dobro, solidno tekmo. Preveč napak se nam še dogaja, ko skušamo igrati na lep način. Ko pa igramo discipliniran, preprost hokej, pride do uspeha. Ko je bil rezultat že v našo korist, smo samo še peljali tekmo do konca, oni so delali prekrške. Mi smo tako prihajali do 'power-play' priložnosti, nismo jih izkoristili, ampak to ni bilo več tako pomembno. Mi smo prišli sem, da bomo prvi, čaka nas še ena stopnička."

Ne spreglejte