Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 6. 2016,
11.02

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga NHL Pittsburgh Penguins San Jose Sharks Logan Couture hokej

Torek, 14. 6. 2016, 11.02

6 let, 7 mesecev

San Jose Sharks po porazu v finalni seriji lige nhl

Peter DeBoer: Ne moremo dvomiti o želji teh fantov, ki so izpraznili svoje rezervoarje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
San Jose Sharks Peter DeBoer | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Po nedeljski zadnji tekmi sezone lige NHL so hokejisti San Jose Sharks ledeno ploskev domače dvorane zapuščali poklapani. Čeprav jim ni uspelo izsiliti sedme tekme in ostati v igri za Stanleyjev pokal, je njihov trener iskal spodbudne besede.

Moštvo iz Kalifornije je imelo v nedeljo zvečer v glavi le en scenarij, in sicer premagati Pittsburgh Penguins ter ostati v igri za premierni naslov prvakov lige NHL v zgodovini franšize. A želje so ostale le želje. Pingvini so zmagali s 3:1 in v zrak še četrtič dvignili najprestižnejšo klubsko hokejsko lovoriko.

"Moramo jim čestitati. Mislim, da so odigrali neverjetno serijo, diktirali so tempo, bili so hitrejši od nas in v tem se skriva razlog, da zdaj v rokah držijo Stanleyjev pokal. Njihova hitrost in pritisk, ki jo z njo ustvarjajo, sta bila silovita. Ob tem pa znajo še dobro podstaviti palico in te prisilijo v hitre odločitve. Takšnega pritiska v celotni končnici še nismo doživeli," je trener San Jose Sharks v pogovoru za uradno spletno stran lige NHL po koncu sezone odkrito priznal, da so bili člani Pittsburgha boljši tekmec.

"Bodimo pošteni, le redkokdo nas je videl v končnici, le redkokdo je verjel, da bomo izločili Los Angeles Kings (Kralje so s 4:1 v zmagah izločili v konferenčnem četrtfinalu, op. a.) in šli naprej ..." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Bodimo pošteni, le redkokdo nas je videl v končnici, le redkokdo je verjel, da bomo izločili Los Angeles Kings (Kralje so s 4:1 v zmagah izločili v konferenčnem četrtfinalu, op. a.) in šli naprej ..." Foto: Guliverimage/Getty Images

A Peter DeBoer ob tem ni pozabil na svoje fante. Daleč od tega. San Jose je sploh prvič v 25 letih od ustanovitve franšize zaigral v finalu: "Imamo posebno skupino fantov. Žal lahko zmaga le ena ekipa, a to ne zmanjšuje uspeha, ki ga je to moštvo doseglo. Mislim, da prav nihče ne bi smel dvomiti o vodstvenih sposobnostih, značaju in željah teh mož. Bodimo pošteni, le redkokdo nas je videl v končnici, le redkokdo je verjel, da bomo izločili Los Angeles Kings in šli naprej … Mislim, da smo vsem odgovorili. Ponosen sem na svoje fante, šli so na vso moč in dali vse od sebe".

Couture ne vidi pozitivnega

Medtem ko je kanadski strateg kljub bolečemu porazu izpostavil, da je bila to najboljša sezona morskih psov, je v končnici izjemno razpoloženi Logan Couture (na 24 tekmah 10 zadetkov in 20 podaj, v rednem delu na 52 tekmah 36 točk) dejal, da iz sezone ne more potegniti nič pozitivnega.

Logan Couture je bil v končnici izjemno razpoložen, po njej pa razočaran, da mu ni uspelo uresničiti sanj. | Foto: Guliverimage/Getty Images Logan Couture je bil v končnici izjemno razpoložen, po njej pa razočaran, da mu ni uspelo uresničiti sanj. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Dal sem vse od sebe, ne morem si nič očitati, a hotel sem zmagati. Razočaran sem, da nam ni uspelo. Če ne zmagaš na koncu, ne moreš mirno sedeti in reči: 'Vav, to pa je bila odlična sezona'. To bi lahko rekel ob končni zmagi," je še s svežimi čustvi po porazu z glavo odkimaval 27-letni osrednji napadalec, vzroke za poraz v finalni seriji pa našel v premajhnem številu strelov na gol, ki jih je z odlično obrambo dodobra omejil Pittsburgh.

Poklapani Couture se zaveda, da bo čas nekoliko zacelil rane, na lov za novim Stanleyjevim pokalom pa se bo podal sredi oktobra (12. oktobra), ko naj bi se na prvi tekmi nove sezone srečal z Anžetom Kopitarjem in Kralji. Predvideno je, da bo Los Angeles Kings prvo domačo tekmo sezone odigral 14. oktobra proti Philadelphia Flyers.

V Anaheim se vrača mož, ki jih je popeljal do edinega Stanleyjevega pokala

Randy Carlyle je leta 2007 Anaheim popeljal do edinega Stanleyjevega pokala. Kam bo s kalifornijsko ekipo posegel deset let pozneje? | Foto: Reuters Randy Carlyle je leta 2007 Anaheim popeljal do edinega Stanleyjevega pokala. Kam bo s kalifornijsko ekipo posegel deset let pozneje? Foto: Reuters

Na trenersko klop Anaheim Ducks se bo spet usedel Randy Carlyle, ki je leta 2007 s kalifornijskim klubom osvojil edini Stanleyjev pokal v zgodovini franšize. "Dokazan zmagovalec in dober motivator. Naša pričakovanja z Randyjem so zelo visoka, verjamem, da je on pravi trener, ki nas lahko popelje do našega cilja, Stanleyjevega pokala," je ob razkritju vrnitve kanadskega stratega dejal generalni direktor Anaheim Ducks Bob Murray.

Šestdesetletni Randy Carlyle je Anahiem vodil med sezonama 2005/06 in 2011/12, ko ga je decembra zamenjal Bruce Boudreau. Pod Kanadčanovim vodstvom so Rački prvič in zadnjič postali prvaki lige NHL. To jim je uspelo leta 2007, ko so v finalu s 4:1 odpravili Ottawo.

"Navdušen sem, da sem dobil možnost za vrnitev v Anaheim k organizaciji, ki mi je prva ponudila vlogo glavnega trenerja v ligi NHL. Zadnja leta sem redno spremljal ekipo, tako da sem seznanjen z njenim jedrom. Verjamem, da lahko hitro začne zmagovati. Komaj čakam, da se vse skupaj začne," je ob vrnitvi dejal Carlyle, ki se je po slovesu od Kalifornije preselil k Torontu, od katerega se je moral posloviti sredi sezone 2014/15.

Anaheim je v letošnji končnici izpadel v prvem krogu, s 4:3 ga je izločil Nashville.

Edini klub, ki še išče trenerja za prihodnjo sezono, je Calgary Flames.

Ne spreglejte